Đề thi thử tốt nghiệp Tiếng Anh 2022 Trường THPT Hàn Thuyên, Bắc Ninh - Lần 1 (Có Đáp Án)

262 1

Miễn phí

Tải về máy để xem đầy đủ hơn, bản xem trước là bản PDF

Tags: #tiếng anh 12#đề thi#thptqg tiếng anh

Mô tả chi tiết

Đề thi thử tốt nghiệp Tiếng Anh 2022 trường THPT Hàn Thuyên lần 1 có đáp án do Tailieuvip.com sưu tầm được soạn dưới dạng file word và PDF gồm 6 trang.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions 1 to 3.

Question 1: “I didn‟t move boxes containing confidential documents.” said Daisy.

  1. Daisy promised not to move boxes containing confidential documents.
  2. Daisy denied having moved boxes containing confidential documents.
  3. Daisy was told not to move boxes containing confidential documents.
  4. Daisy was warned against moving boxes containing confidential documents.

Question 2: It is over twenty years since I last got in touch with them.

    1. I used to get in touch with them for over 20 years.
    2. I haven‟t gotten in touch with them for over 20 years.
    3. I can‟t help keeping getting in touch with them for over 20 years.
    4. I have been getting in touch with them for over 20 years.

Question 3: It is necessary for the local authority to impose social distancing on this infected area.

  1. The local authority can impose social distancing on this infected area.
  2. Social distancing needs imposing on this infected area.
  3. Social distancing should be imposed on that infected area.
  4. The local authority may impose social distancing on this infected area.

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of stress in each of the following questions from 4 to 5.

Question 4: A. natural      B. damage                          C. endangered                    D. sacrifice

Question 5: A. qualified   B. regarded                         C. determined                    D. discovered

Nội dung

thuvienhoclieu .comSỞ GD&ÐT B CẮ NINHTR NGƯỜ THPT HÀN THUYÊNÐề g m:ồ 05 trang Ð THI TH T T NGHI P THPT 2022 L N 1Ề Ử Ố Ệ Ầ NĂM H CỌ 2021-2022MÔN: TI NGẾ ANHTh i gian làm bài: 60 phút; không k th i gian phátờ ể ờđề (50 câu tr cắ nghi m)ệH ,ọ tên thí sinh:.......................................... Số báo danh: ........................... Mã đề : 019Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning toeach of the following questions 1 to 3.Question 1: “I didn t‟ move boxes containing confidential documents.” said Daisy.A. Daisy promised not to move boxes containing confidential documents.B. Daisy denied having moved boxes containing confidential documents.C. Daisy was told not to move boxes containing confidential documents.D. Daisy was warned against moving boxes containing confidential documents.Question 2: It is over twenty years since I last got in touch with them.A. I used to get in touch with them for over 20 years.B. I haven t‟ gotten in touch with them for over 20 years.C. I can t‟ help keeping getting in touch with them for over 20 years.D. I have been getting in touch with them for over 20 years.Question 3: It is necessary for the local authority to impose social distancing on this infected area.A. The local authority can impose social distancing on this infected area.B. Social distancing needs imposing on this infected area.C. Social distancing should be imposed on that infected area.D. The local authority may impose social distancing on this infected area.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other threein the position of stress in each of the following questions from 4 to 5.Question 4: A. n a tural B. d a mage C. end a ngered D. s a crificeQuestion 5: A. qualifi ed B. regard ed C. determin ed D. discover edMark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of thefollowing questions 6 to 8.Question 6: I was wondering if you could look for my parents for a few days while I am away on vacation.A. am B. if C. a few D. look forQuestion 7: The project is nearly completed and needs little work to finish them .A. them B. almost C. little D. nearlyQuestion 8: In Japan, retirement has become a risky business for many wives, who are finding the stress of their husband's presence at home endurable .A. stress B. presence C. risky D. endurableMark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of thefollowing questions 9 to 23.Question 9: you plan, the better the result will be.A. Carefully as B. The more careful C. The more carefully D. The less carefulQuestion 10: It sounded like a pipe dream, but he was so enthusiastic it was hard not to get excited him.A. about B. in C. for D. withQuestion 11: The mass media are of communication, such as books, newspapers, recordings, radio,movies, television, mobile phones and the Internet.A. models. B. parts C. types D. means thuvienhoclieu .com Trang 1thuvienhoclieu .comQuestion 12: Not many building firms will a profit this year due to Covid-19 pandemic.A. do B. create C. construct D. makeQuestion 13: the entrance exam, he was allowed go away for a holiday.A. Has been passing B. Having passed C. Have passed D. PassedQuestion 14: What a/an cup and saucer!A. little old amazing Chinese B. old little amazing ChineseC. amazing little old Chinese D. amazing old Chinese littleQuestion 15: These bacteria have mutated into forms that are to certain drugs.A. resistivity B. resist C. resistant D. resistanceQuestion 16: We managed to the competition by launching our product early.A. outweigh B. outrage C. outwit D. outfightQuestion 17: Using social networks helps you share feelings and work with friends, ?A. doesn t‟ it B. aren t‟ they C. isn t‟ it D. does itQuestion 18: My cousin Covid-19 last week and she has been staying in the isolated areasince then.A. got away with B. put up with C. went down with D. got on withQuestion 19: Just hold your , Tom! Let s‟ think about this for a moment because it is an important decision to make.A. cats B. dogs C. horses D. lionsQuestion 20: While Jim for Sam outside the cinema, he realized that the street was toocrowded.A. had been waiting B. waited C. had waited D. was waitingQuestion 21: The telephone by Alexander Graham Bell in 1876, which was a revolution incommunication.A. was inventing B. had been invented C. was invented D. inventedQuestion 22: James walks to work every day his new aparment in the city is quite near hisoffice.A. because of B. although C. in spite of D. now thatQuestion 23: , they will launch it on a large scale.A. By the time the company finished designing the productB. As soon as the company finished designing the productC. When the company has finished designing the productD. Until the company will finish designing the productMark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from 24 to 25.Question 24: A. expect B. tonight C. become D. messageQuestion 25: A. achievement B. consuming C. media D. addictedMark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to theunderlined word in each of the following questions 26 to 27.Question 26: Although the cooling process may just be part of the natural variation of oceans, climatologists are still confounded by the massive accountable loss of heat.A. accepted B. confused C. affected D. recognizedQuestion 27: Teenagers can become addicted to social networking if they can't control they spend online.A. indifferent to B. negligent in C. independent from D. much interested inRead the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicatethe correct answer to each of the questions from 28 to 32 thuvienhoclieu .com Trang 2thuvienhoclieu .comWe're all faced with difficult problems on a regular basis. In fact, sometimes you might feel likeyou'll be crushed by the weight of your problems. But how many of us use special creative problem-solving techniques to tackle these problems? "I didn't know there were special techniques," you say.Believe it or not, many experts have given a lot of thought to the problem of problem solving.The obvious first step to solving a problem is to churn out possible solutions, right? Well, someexperts say that the first thing you should do is define the problem in detail, even if it seems obvious.Write the problem down on a piece of paper and start asking yourself questions about it: Why is this aproblem for me? What is the source of the problem? What will happen if I don't solve the problem? Whatdo I really want to accomplish? Keep asking questions.Once you've asked these questions and answered them, potential solutions may turn up. Or they maynot. If you're still stuck, some experts recommend going for a walk. That's right- you should simply walkaway from the problem. A change of scenery can inspire new ideas, and not focusing on the problem canactually open your mind to new possibilities.If you still come up empty-handed at this point, you might try an unusual technique that some expertsrecommend. Open a dictionary, or any book or magazine, and pick out the first word you see. Write downanything that word makes you think of. Then look at your problem again. Something that you've writtendown may change your viewpoints and help you see the problem in a different way.(Adapted from Select Readings by Linda Lee and Jean Bernard)Question 28: Which of the following is NOT true in the passage?A. As suggested, people sometimes have to try novel ways to tackle a problem.B. People sometimes can t‟ come up with solutions to a problem though they try to analyse it.C. Taking a relaxing walk can help you come up with new ways to deal with a problem.D. Almost everyone thinks of problem-solving techniques when faced with a problem.Question 29: Which could be the best title for the passage?A. Walk and talk to fix problems. B. Every problem needs a solution.C. The problem of problem solving. D. Changing your opinionsQuestion 30: The word “ they ” in paragraph 4 refers to .A. solutions B. possibilities C. problems D. expertsQuestion 31: The phrase “ churn out ” in paragraph 2 is closest in meaning to .A. recover B. C. discover D. remindQuestion 32: According to paragraph 2, what is said about the nature of problem-solving?A. It s‟ the best idea to understand every detail of your problem.B. Asking questions about the particular problem can be a helpful way.C. You should always write down your problem on a piece of paper.D. Clarifying the problem is an obvious step and therefore unessential.Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicatethe correct answer to each of the questions from 33 to 39Until relatively recently, newspapers were our primary source of daily news. They must nowcompete, however, with online news, social media and television in a progressively digital age. Theinternet is changing the way people get their news, leaving a dwindling audience willing to pay for theirdaily paper. But given that the form first emerged in early-17th century Europe, it s probably about time‟the medium got overhauled. Newspapers have witnessed an extraordinary era of change: from theevolution of democratic institutions and political parties to the reshaping of whole countries andcontinents.By the end of the 19th century, newspapers were using a visual template not unlike those of today,and had become the source of not only large profits but also unaccountable political and social influencefor their owners – a trend that has continued to the present day. Newspapers prospered in this form formore than 150 years, and in many countries, daily life would have been inconceivable without access toone. But in many places, the continuing existence of newspapers is under threat.Circulation figures for all types of newspapers, local, regional and national, bear out the fact that, inmany Western nations at least, sales of printed newspapers had been falling for many years prior to theemergence of the internet. What is also beyond question, though, is that the arrival and exponentialgrowth of the World Wide Web, leading to near-universal coverage, has accelerated this process greatly. thuvienhoclieu .com Trang 3thuvienhoclieu .comObserving the rapidity and extent of this process around the world provides a fascinating insight intosocial change.We now live in an age where speed and convenience have gained precedence over reliability andquality in most aspects of our existence. Regarding the former, newspapers only allow getting updatedabout events some considerable time after they have actually happened, while online users can accessthem more or less at the moment at which they occur. Printed newspapers, therefore, provide a lessefficient source of news and, furthermore, do so in a less environmentally-friendly way than the internet,and at a direct cost to the consumer. Moreover, with news also available on tap through social media,consumers are continually bombarded from all sides, and therefore may not wish to have each storyexplained in great detail, as is the case in much of the printed media. Social media sites have also provento be one of the most effective means of getting information out rapidly, and on a huge scale: news cannow be tweeted before the mainstream media have even started their coverage.(Adapted from Exam Booster Advanced by Carole Allsop, Mark Little and Anne Robinson)Question 33: The word „ they ‟ in paragraph 4 refers to .A. newspapers B. events C. readers D. online usersQuestion 34: Which of the following can be inferred from the passage?A. Social media platforms are able to release news in a much more enjoyable fashion.B. Twitter is the most favoured place for people to access their news today.C. Readers nowadays take a keen interest in how news are specifically presented.D. People don t‟ seem to pay much attention to whether there is any inaccurate news or not.Question 35: The word „ inconceivable ‟ in paragraph 2 mostly means .A. fairly comprehensible B. impossible to imagineC. easy to understand D. relatively positiveQuestion 36: According to paragraph 2, what is stated surrounding newspapers?A. Newspapers look poised to continue the prosperous trend in the next 150 years.B. The owners of the newspaper have little interest in politics and social affairs.C. It would have been difficult to imagine life without a newspaper in many countries.D. The design of newspapers in the 19 th century was remarkably contrasting from that of today.Question 37: Which best serves as the title for the passage?A. Why the world went social.B. The rise and fall of the newspaper.C. Why people opt for online news?D. Paper talks – The history of the newspaper.Question 38: Which of the following is true, according to the passage?A. The impact the World Wide Web has had on the declination of newspapers remains minimal.B. Newspaper circulation figures were decreasing in Asia before the Internet was launched.C. People have decided to cancel their subscription to daily newspapers.D. The shift in terms of how readers access their news speaks volumes about social change.Question 39: The word „ emerged ‟ in paragraph 1 is closest in meaning to .A. changed B. built C. appeared D. wroteMark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines eachpair of sentences in the following questions 40 to 41.Question 40: Joe is not here with us. He will know how to fix this technical issue.A. Provided that Joe is here with us, he won t‟ know how to fix this technical issue.B. We wish Joe were here with us and fix this technical issue.C. If only Joe were here with us to help fix this technical issue.D. Joe will know how to fix this technical issue even if he is not here with us.Question 41: Playing video games is funny. It can be detrimental to your health.A. As long as playing video games is funny, it can be detrimental to your health.B. Were playing video games not funny, it couldn t‟ be detrimental to your health.C. Not only is playing video games funny but it also can be detrimental to your health. thuvienhoclieu .com Trang 4thuvienhoclieu .comD. However funny playing video games is, it can be detrimental to your health.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges 42 to 43.Question 42: Annie and Peter are talking about means of transportation.Annie: “Do you prefer travelling by plane or by train?”Peter: “ ”.A. Thanks a lot. B. Sometimes C. No, I don t.‟ D. I use neither.Question 43: Daisy is talking to Mary on the phone.- Daisy : “Thank you very much for helping me with that project”.- Mary: “ ”.A. It s‟ my pleasure.B. Of course, not.C. No, it hasn t.‟D. The project was out of this world.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions 44 to 45.Question 44: I really enjoy a cut and thrust with James; he always has a unique perspective, even if we clash sometimes.A. a lively debate B. an approval C. a disagreement D. a boring discussionQuestion 45: Immigrant families soon discovered that the streets of New York were not paved with gold.A. made of gold B. making you poor. C. easy to get rich D. exciting to live inRead the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicatethe correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 46 to 50In many cities worldwide, urban development is having a direct impact on the weather. It has beennoticed that the difference in temperature is usually greater at night and the phenomenon occurs in bothwinter 46 summer. Experts agree that this is due to urban development, when open green spacesare replaced with asphalt roads and tall brick or concrete buildings. These materials retain heat 47by the Sun and release it through the night. In Atlanta, in the US, this has even led tothunderstorms which occur in the morning rather than, as is more common, in the afternoon. Large citiesaround the world are adopting strategies to 48 this issue and it is not uncommon to find plantsgrowing on top of roofs or down the walls of large buildings. In Singapore, the government has pledgedto transform it 49 a "city within a garden" and, in 2006, they held an international competitioncalling for entries to develop a master plan to help bring this about. One outcome was the creation of 18"Supertrees" – metal constructions 50 resemble very tall trees. Each one is a vertical freestandinggarden and is home to exotic plants and ferns. They also contain solar panels used to light the trees atnight and also containers to collect rainwater, making them truly self-sufficient.(Adapted from "The Official Cambridge Guide to IELTS" by Pauline Cullen, Amanda French andVanessa Jakeman)Question 46: A. but B. nor C. or D. andQuestion 47: A. generating B. to generate C. generated D. to be generatedQuestion 48: A. continue B. combat C. facilitate D. condition Question 49: A. with B. on C. into D. asQuestion 50: A. which B. who C. where D. whoseH TẾĐÁP ÁN1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 thuvienhoclieu .com Trang 5thuvienhoclieu .comB B B C B A A D C C11 12 13 14 15 16 17 18 19 20D D B C C C A C C D21 22 23 24 25 26 27 28 29 30C D C D C B D D C A31 32 33 34 35 36 37 38 39 40C B B D B C B D C C41 42 43 44 45 46 47 48 49 50D D A D B D C B C A thuvienhoclieu .com Trang 6

- Xem thêm -

Tài liệu liên quan

Bình luận