Tổng hợp 30 đề thi thử Tiếng Anh vào THPT năm 2022

188 8

Miễn phí

Tải về máy để xem đầy đủ hơn, bản xem trước là bản PDF

Tags: #đề thi#đề thi tiếng anh#chuyên anh

Mô tả chi tiết

"Tổng hợp 30 đề thi thử Tiếng Anh vào THPT năm 2022" do Tailieuvip.com sưu tầm gồm 30 đề trắc nghiệm, hi vọng sẽ giúp các em học sinh có thêm một nguồn tài liệu tham khảo trong quá trình học tập và ôn thi.

Nội dung

Tài liệu đề thi thử môn Tiếng Anh| 30  thi thmôn Tiếng Anh 1 TEST 1 I- Choose the best answer: 1. Doctors _____ an answer to AIDS yet. A. have found B. found C. haven't found D. hasn't found 2. Do you mind _____ up? A. wash B. washing C. washed D. to wash. 3. He _____ to give up smoking since last week. A. was trying B. have tried C. has tried D. tried. 4. He enjoys _____ in the rain. A. walk B. walks C. to walk D. walking. 5. Would you like _____ to my party? A. come B. to come C. coming D. came. 6. My sister likes _____ and _____. A. dance/sing B. to dance/sings C.dancing/singing D. dancing/to sing 7. This school _____ ten years ago. A. be built B. is built C. was built D. built 8. He _____ since the day we left school. A. hasn't seen B. hasn't been being seen C. wasn't seen D. hasn't been seen 9. We spent half a year _____ this hotel. A. to build B. built C. building D. with building 10. My friend is fond of _____ TV in the evening. A. watching B. to watch C. watch D. watched 11. There is a _____ on the table. A. lamp reading B. read lamp C. reading lamp D. reading lamps 12. While I _____ TV, my sister _____ to music. A. was watching/ listening B. watched/ listened C. was watching/ was listening D. watching/ listening 13. She is bored _____ getting up early. A. with B. of C. in D. to 14. I am not used _____ up early. A. get B. to get C. getting D. to getting 15. She can't stand _____ her at home all day. A seeing B. see C. to see D. saw 16. He drives very _____ and has got two accidents this year. A. careless B. carefully C. carelessly D. careful 17. You'd better _____ at night. It's dangerous. A. not go out B. don't go out C. to go out D. not to go out 18. I'd rather _____ at home than _____ to see that film. A. stay/ to go B. staying/ going C. to stay/ to go D. stay/ go 19. He was surprised _____ her action. A. for B. with C. to D. at 20. He feels like _____ in a big city. A. live B. to live C. living D. lives 21. They are trying to look _____ new jobs. A. after B. at C. for D. forward 22. They are looking forward _____ Tet holiday. A. to have B. having C. to having D. have 23. He looked at me_____. A. angry B. angrily C. anger D. angryly. 24 This is Kensington Garden _____ every visitor from abroad admires. A. which B. what C. from where D. where 25. This is a store _____ you can buy almost everything from. A. which B. where C. what D. in which 26. It is in this house _____ he was born. A. where B. which C. that D. in which 27. He is the most intelligent student _____ I've ever taught at school. A. who B. whom C. which D. that 28. Uncle Ho was born _____ Kim Lien village. A. in B at C. from D. on 29 That man can tell us where _____. A. does John live B. is John living C. John lives D. John living 30. When I saw him, he _____ a black suit. A. wore B. was wearing C. wearing D. wears 31. Your car is different _____ mine. A. to B. in C. from D. for 32. I found history very _____. A. amusing B. amused C. amuse D. to amuse 33. Her _____ include swimming and reading. A. interests B. interesting C. interested D. interest 34. Great Opera _____ of the world can be heard at the Sydney Opera House. A. sing B. singings C. singers D. to sing 35. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world. A. office B. official C. officer D. officially 36. English tends towards _____. A. simple B. simplicity C. simplier D. simply 37. He looks _____ today than yesterday. A. good B. well C. better D. goodly 38. There is a _____ difference between the north and the south. A. region B. regional C. regionally D. regioner 39. He went to a seaside resort because he was keen on _____. A. windsurf B. windsurfing C. to windsurf D. to windsurfing 40. The teacher told the boys to stop _____. A. to make B. played C. playing D. being played 41. Mark Twain is a famous _____. A. American writer B. American playwright C. English writer D. English playwright 42. He used _____ next to me in class. A. to sit B. sit C. to sitting D. to sat II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: James Cook was born in England (43) 1728. His parents (44) poor farm workers. (45) James was 18, he found a job on a coastal ship. He worked (46) ships until he was 27 years old, and| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 2then he joined the navy. He fought (47) Canada in a war against France. In 1768 King George III made him the captain of a ship and (48) him to the Pacific. He was gone (49) nearly three years when he (50), he was a national hero. 43. A. in B. at C. on D. during 44. A. are B. be C. were D. was 45. A. while B. when C. because D. during 46. A. in B. on C. for D. under 47. A. at B. in C. to D. against 48. A. got B sent C. send D. sending 49. A. in B. since C. for D. during 50. A. got B. came C. returned D. arrived TEST 2 I- Choose the best answer: 1. Are you looking for my sister? - She isn't at home now. She _____ to the library. A. went B. goes C. has gone D. is going 2. While I was swimming yesterday afternoon, someone else _____ my clothes. A. stealed B. was stealing C. was stolen D. stole 3. She said she met you once at the Hilton last year _____ since A. have you met her B. had you met C. did you meet D. have you met 4. I can't remember the name of the man _____ I gave you the money. A. who B whom C. whose D. which 5. Here is the address to _____ you should write. A. which B. whose C. whom D. who 6. We had a river _____ we could swim. A. in which B. on which C. to which D. at which 7. I won't be able to very much but I'll do the best _____ I can. A. that B. who C. what D. when 8. It is in this house _____ he was born A. that B. where C. which D. what 9. Who _____ the bicycle? A. invents B. was invented C. invented D. did invented 10. Do you still have a headache? - No, it _____ I am all right now. A. went B. has gone C. goes D. is going 11. I like your car. How long _____ it? A. have you had B. did you have C. you have had D. do you have 12. I bought a new jacket last week but I _____ it yet. A. didn't wear B. not weared C. haven't wear D. haven't worn 13. This is the man _____ my brother is going to marry. A. whose B. who C. which D. whose daughter 14. Thank you for _____ me about the meeting this afternoon. A. remind B. to remind C. reminding D. remembering 15. He couldn't go far because he was afraid of _____ A. to fly B. flying C. be flying D. fly 16. I can't help _____ at her mistake. A. laugh B. laughing C. laughed D. to laugh 17. He couldn't stand _____ for her so long. A. to wait B. waiting C. wait D. waited 18. It's not worth _____ a tax home. A. taking B. to take C. take D. took 19. Are you interested in _____ football. A. play B. to play C. playing D. played 20. There are many _____ in this city. A.pool swimming B.swimming pool C. swimming D. swimming pools 21. "Don't _____ in class" said the teacher. A. speak B. talk C. tell D. say 22. A lot of trees _____ in the garden at the moment. A. is grown B. is being grown C. are grown D. are being grown 23. The letter _____ by her for 20 minutes. A. was written B. has been wrote C. has written D. has been written 24. This church _____ in 15th century. A. built B. has been built C. was being built D. was built 25. A road to school _____ next month. A. is going to widen B. is going to be widened C. is going to widened D. is widened 26. An intelligent life _____ on otherplanets. A. is likely to be discovered B. is unlikely to be discovered C. likely to be discovered D. unlikely to be discovered 27. Who _____? A. was this book written B. wrote this book by C. was this book written by D. this book was written by 28. If it _____ fine tomorrow, we'll go shopping. A. was B. were C. will be D. is 29. If it stops _____, we'll go camping. A. rain B. to rain C. raining D. rained 30. If I _____ you, I would forget to buy that house. A. was B. were C. am D will be 31. A person who studies philosophy is a _____. A. physician B. philosopher C. physicist D. physical 32. The visitors found the story very _____. A. amuse B. amused C. amuses D. amusing 33. The little village is very quiet and _____ A. peace B. peacefully C. peaceful D. peaceless 34. Julia sings _____ than Susan does. A. more beautiful B. beautifullier C. more beautiful D. more beautifully 35. He is today _____ than yesterday. A. happier B. more happy C. more happier D. happily 36. Do not give up because of _____. A. fail B. to failing C. failure D. to fail 37. Paster, whose _____ of a cure for a rabies made him _____ was a French scientist. A. discover/ famous B. discovery/ fame C. discovery/famous D. discovered/ famous| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 338. In the world today there are more than 350 _____ people speaking English as their first or native language. A. millions B. thousand C. billion D. million 39. I am out of work. I get _____ every week but isn't much. A. benefit unemployment B. employment benefit C. unemployment benefit D. benefit unemployed 40. I'm really _____ looking through the "Situations Vacant" column because there are 50 applicants for every job. A. fond of B. bored C. fed up D. tired of II. Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: There are many ways of spending free time (41) Australia. Some people are (42) of riding in Snowy Mountain or riding a surfboard in Queensland. Others loves love watching kangaroos and koalas (43) wild forests. My sister says she only enjoys (44) Sydney from the skywalk. But I myself like (45) to the Sydney Opera House (46) the great opera singers of the world (47). If you are (48) with listening to the opera singing, (49) will always be at least two (50) three other shows to suit your taste. 41. A. in B. at C. of D. for 42. A. tired B. interested C. surprised D. fond 43. A. at B. in C. to D. of 44. A. watch B. looking C. watching D. to watch 45. A. to go B. went C. going D. go 46. A. which B. that C. where D. at where 47. A. be B. can C. can be D. was 48. A. bored B. fed C. tired D. interested 49. A. it B. that C. there D. this 50. A. and B. or C. with D. to Test 3 I- Choose the best answer: 1. I can't reach the phone because I _____ a bath. A. am having B. have C. was having D. be having 2. Don't turn off the light. I _____ a report now. A. read B. is reading C. am reading D. be reading 3. He _____ his house at seven a.m each day. A. left B. leaves C. leave D. is leaving 4. When she _____, I was reading upstairs. A. was coming B. is coming C. came D. comes 5. My mother is cooking now. She always _____ dinner for my family. A. cooks B. cooked C. cooking D. is cooking 6. I _____ in England for a few weeks now. A. has been staying B. am staying C. have been staying D. stay 7. It _____ hard all day last Sunday. A. rained B. was raining C. has rained D. has been raining 8. If he knew the facts, he _____ us what to do. A. told B. will tell C. would tell D. tells 9. Let's hurry up! We must finish _____ the wall before ten o'clock this morning. A. to paint B. painting C. paint D. painted 10. If you _____ work hard, you'll fail the exam. A. not work B. don't work C. won't work D. work 11.I must say that my great passion in my life is _____. A. studied B. to studying C. studying D. studies 12. He'd rather _____ books _____ watch TV. A. read/ than B. read/ to C. reading/ to D. reading/ than 13. Would you mind _____ me to take these chairs away. A. help B. to help C. helped D. helping 14. Mr. Kent has been out of _____ for a year. A. a work B. the work C. work D. works 15. I am sorry I can't help you now. I'm busy _____ my lesson. A. to B. X C. with D. for 16. She is very _____ up with doing the same thing everyday. A. bored B. tied C. hate D. fed 17. she doesn't enjoy looking _____ the children. A. for B. in C. after D. at 18. The long walk is tiring. We are very_____of the long walk A. bored B. fed C. tired D. hated 19. His friends are surprised _____ his success. A. in B. with C. at D. for 20. He was born _____ 2nd May 1987. A. in B. on C. at D. since 21. She has been teaching _____ school for ten years. A. at B. in C. on D. with 22. My father has been working in a bank _____ we moved here. A. for B. during C. since D. in 23. I stopped in Maid Stone _____ my sister owns a shop. A. which B. who C. where D. that 24. Several guests _____ cars were parked outside were questioned by the police. A. who B. which C. that D. whose 25. Picaso, _____ works inspired many artists, lived until he was a ripe old age. A. who B. that C. whose D. which 26. He _____ to stop drinking by the doctor. A. was advised B. advised C. is advised D. be advised 27. A lot of new machines _____ by the farm. A. was bought B. has been bought C. have been bought D. have bought 28. The price of wheat exports _____ by the government. A. is increasing B. are increased C. will be increased D. have been increased 29. We _____ by her because she doesn't feel well. A. can't help B. can't be helping C. can't are helped D. can't be helped 30. His success is _____. A. surprise B. surprised C. surprising D. surprisingly 31. We should _____ this road for better use.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 4A. wide B. to widen C. width D. widen 32. He finally _____ in finding a new job. A. success B. succeeded C. successful D. successive 33. There is a _____ between the North and the South. A. different B. differ C. differently D. difference 34. The North can be characterized as _____, cooler, hillier. A. more industry B. industrial C. more industrial D. more industrially 35. People in the North say they work much _____ and speak more directly and honestly. A. more hard B. more hardly C. more harder D. harder 36. This park is very _____ to visitors. A. attract B. attraction C. attractive D. attracted 37. Here, in fine weather, can be seen hundreds of _____ people who have escaped for while from the noise and bustle of the town. A. luck B. unlucky C. lucky D. luckily 38. In the world today, there are 5000 to 6000 living languages, of which English is by far the _____ used. A. widely B. most widely C. most wide D. widest 39. He went to work as a driver on the Italian front where he was _____ wounded. A. bad B. badly C. worse D. badder 40. I liked the T- shirt _____ he was wearing. A. what B. which C. who D. whose II. Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: No writer in American literature is (41) or more loved than Samuel Longhorn Clements. (42) in Missouri in 1835, he grew (43) on the bank of the Mississippi river and later adopted the (44) Mark Twain. The (45) environment inspired the two novels (46) made him famous.: "Tom Sawyer and Huckleberry Finn" ":Life on the Mississippi", told of his adventures on the river (47) of that period. Mark Twain's life as a writer started during the Civil War. At that time he (48) as a newspaper man in Nevada and California. (49) short story "The celebrated Jumping Frog of Calaveras County" was an immediate (50) and his new career began. 41. A. more fame B. famous C. more famous D. fame 42. A. was born B. born C. is born D. be born 43. A. up B. of C. to D. with 44. A. pen name B. surname C. name D. real name 45. A. village B. city C. river D. town 46. A. where B. who C. whose D. which 47. A. ships B. trains C. boats D. planes 48. A. works B. worked C. is working D .was working 49. A. one's B. their C. his D. our 50. A. success B. successful C. succeed D. succeeding Test 4 I-- Choose the best answer: 1. Every year thousands of people _____ in their homes. A. kill B. is killed C. will be killed D. are killed 2. Coming into the room, he saw Mary where he _____ her. A. leaves B. left C. was leaving D. had left 3. I have searched everywhere for the pen I _____ yesterday. A. loosed B. lost C. lose D. losed 4. While I was walking to school, I _____ an accident. A. was seeing B. see C. seen D. saw 5. David ... the TV set at the moment. A. was repairing B has repaired C. is repairing D. has been repairing 6. He _____ his homework for 2 hours. A. have did B. has do C. has done D. did 7. He _____ for London two years ago and I _____ him since. A. leaved/ haven't seen B. left/ didn't see C. leave/ haven't seen D. left/ haven't seen 8. When the teacher came in, we stopped _____. A. to talk B. at talking C. talking D. talk 9. How long ago _____? A. has this house built B. was this house built C. this house built D. this house was built 10. I want you _____ me alone. A. leave B. leaving C. left D. to leave 11. People in New Zealand speak _____. A. French B. Spanish C. England D. English 12. He is trying to give up _____. A. smoking B. smoke C. smokes D. smoked 13. We are tired of _____ for the weather to clear. A. wait B. waiting C. to wait D. to waiting 14. My father is fond of _____. A. finishing B. fished C. fishes D. to fish 15. My brother hates _____ early. A. to get up B. getting C. to get D. getting up 16. She'd love _____ to the party with me. A. going B. to going C. goes D. to go 17. It is likely that life _____better in the future. A. to be B. is C. will be D. must 18. I'd rather _____to the cinema tonight. A. don't go B. not to go C. not going D. not go 19. Are you ready _____ the exam? A. for B. on C. to D. with 20. Elephants in this zoo _____ twice a day. A. are feed B. are feeding C. are fed D. is fed 21. That church _____by a fire in 1950. A. destroyed B. was destroyed C. was destroying D. has been destroyed 22. He _____ since we left school. A. wasn't seen B. didn't see C. hasn't been seen D. haven't been seen 23. A new school _____ in the city at present. A. is built B. is building C. is being built D. be built 24. My TV _____ has broken down twice.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 5A. I bought last month B. that I bought last month C. which I bought it last month D. which I bought last month 25. My father bought a motorbike _____ costs two thousand dollars. A. which B. of which C. who D. whose 26. Ann _____ children learn very well, is our math teacher. A. who B. whose C. which D. that 27. This is the shop _____ I often buy my books. A. which B. that C. where D. when 28. Dalat, _____every visitor would like to spend their holiday, is a famous resort. A. where B. which C. that D. whose 29. The story is very _____. A. interest B. interesting C. interested D. interests 30. Children will need _____ education A. well B. better C. kind D. quickly 31. He used to drive _____ than he does now. A. careful B. more careful C more carefully D. carefully 32. Isaac Newton, _____ theory of gravitation is well-known throughout the world, is a great English scientist. A. who B. which C. that D. whose 33. A man whose _____ is in physics is a physicist. A. interest B. interesting C. interested D. fame 34. A man will be different _____ he is today. A. to B. in C. from D. as 35. English is by far the most widely _____. A. using B. used C. to use D. use 36. James Watt, whose___of the steam engine made him famous, was a Scottish scientist. A. invent B. inventor C. invention D. inventing 37. Ann speaks good English but Nam speaks it _____. A. well B. good C. better D. worse 38. Mary opened her book _____. A. care B. careful C. carefully D. careless 39. Would you like to go _____ with us this afternoon? A. to swim B. swimming C. a swim D. to swimming 40. I always wanted to be a great _____. A. science B. scientific C. scientist D. invention II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: Bangkok, the (41) of Thailand, is a city of contrasts. It is an exciting, crowded, modern (42), and at the same time, a city that is full of history. The (43) of Bangkok are usually noisy and crowded (44) people. Some are (45) food, others are selling clothing, cassette tapes, flowers, or souvenirs. Visitors (46) the rice markets, the (47) temples and architecture, and the night life. They (48) enjoy the food, the shopping and the (49) Thai people. Everyone seems to smile (50). 41. A. capital B. city C. country D. town 42. A. country B. town C. city D. village 43. A. roads B. paths C. ways D. streets 44. A. for B. at C. with D. about 45. A. sell B. sold C. being sold D. selling 46. A. love B. to love C. loved D. are loving 47. A. beautifully B. beauty C. beautify D. beautiful 48. A. already B. also C. not D. yet 49. A. friendly B. friend C. beauty D. beautifully 50. A. where B. there C. when D. which TEST 5 I-Choose the best answer: 1. Mary lives in a small apartment _____ the ground floor. A. under B. by C. in D. on 2. My sister can _____ six languages fluently. A. speak B. tell C. say D. talk 3. I'm so _____, mum! Can I have something to drink? A. thirty B. hungry C. thirsty D. angry 4. _____ Tom's sister’s birthday, John? A. When's B. How does C. what's D. Where's 5. He lives _____ the sea. A. on B. at C. in D. near 6. He doesn't have_____ experience of working in an office. A. much B. some C. an D. the 7. Do you mind _____ the cooking? A. doing B. to do C. for cooking D. to cooking 8. They gave _____ looking for her when it grew dark. A. out B. up C. in D. away 9. She is one of those who _____ money. A. enjoys to spend B. enjoy spending C. enjoy to spend D. enjoys spending 10. I spent half a year _____this boat. A. to build B. built C. building D. with building 11. I have never had any liking for cake, _____? A. have I B. haven't I C. did I D. didn't I 12. David's house is _____ to the river. A. near B. next C. between D. in front 13. There is a movie _____ the football match. A. after B. behind C. at D. on 14. _____ paper is decorated paper that is used to cover presents. A. Wrap B. Wraps C. Wrapped D. Wrapping 15. Henry is excited _____ leaving _____ India. A. in/ at B. about/ at C. about/ to D. about/ for 16. The museum is the _____ away of the two buildings. A. far B. farther C. further D. farthest 17. The film at the Center Theatre is a _____ one. A. to bore B. boredom C. boring D. bored 18. Jack loves his parents' house _____ he was born. A. which B. who C. whose D. in which 19. I'm afraid I'm not very good _____ looking after animals. A. for B. in C. at D. about| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 620. I'm worried _____ taking my oral exam. A. about B. that C. of D. to 21. The English language _____ in all over the world. A. speaks B. was spoken C. is spoken D. has been spoken 22. Last night when I _____ my homework, the light _____ out. A. did/ went B. doing/went C. did/ was going D. was doing/ went 23. If I _____ a bird, I _____ in a cage. A. was/ won't live B. am/ won't live C. were/ shan't live D. were/ wouldn't live 24. I can't go because I _____ my work yet. A. don't finish B. am not finish C. haven't finished D. haven't finish 25. Why don't you _____ extra lessons in the evening? A. take B. takes C. to take D. take to 26. Do you like pop music? _____. A. I would B. Yes, a lot C. No, I like it D. Yes, we are 27. The dog with white paws _____ to Joan. She loves it very much. A. belong B. is belonging C. belongs D. belonging 28. Almost everyday we go for a walk _____ after lunch. A. along the sea B. along the shore C. in the beach D. in the sand 29. The Harrisons are travelling to Paris _____plane. A. by B. on C. through D. in 30. _____do you and your brother often go to school? - We cycle. A. How B. How far C. How long D. How by 31. Mr Kent's flat is _____ the third floor of the building. A. at B. on C. in D. under 32. Where is Paula? - She _____. A. is in her room studying B. studies in her room C. in her room is studying D. was in her room studying 33. He's lazy. He never does _____ work. A. some B. any C. no D. a 34. It was a boring weekend. I _____ anything. A. didn't B. don't do C. didn't do D. doesn't do 35. Would you like to come _____ my car? A. in B. by C. on D. with 36. Using only a pen with blue ink, Sue _____ a beautiful picture of a bird. A. drews B. drawed C. drew D. drawn 37. She gives her children everything ...... they want. A. where B. who C. what D. X 38. _____? - It's about three miles from the house to the supermarket. A. How B. How often C. How far D. How long 39. Tell me _____ there is anything special that you would like to do. A. that B. which C. so D. if 40. I have an _____ to a party tonight. A. invite B. invitations C. invitation D. invited II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: Earnest Hemingway was born in Oak park, a small town (41) the state of Illinois. As a boy he was often taken on frequently hunting and fishing trips (42) his father to Michigan, the locale of many his stories, and (43) he soon got acquainted with the life of the Indians and such virtues as courage and endurance, (44) were later revealed in his fiction. After school Hemingway (45) as a newspaper reporter and then joined a volunteer ambulance unit (46) in World War I. After the war he came home (47) a hero. He lived for several years in Paris after that. He joined a group of expatriated American writers who considered (48) a lost generation. In Paris he published "Three Stories and Ten Poems" (1923) and "In Our Time" (1924) (49) his own experiences of life are revealed, and which brought him (50) immediately. 41. A. at B. in C. on D. behind 42. A. with B. for C. by D. to 43. A. where B. which C. that D. when 44. A. that B. which C. who D. it 45. A. works B. was working C. has worked D. worked 46. A. taking part B. take part C. to take part D. took part 47. A. an B. like C. as D. the 48. A .they B. them C. their D. themselves 49. A. in which B. in that C. where D. at which 50. A. famous B. fame C. famed D. famously TEST 6 I Choose the best answer: 1. Many wild animals are now in danger of _____. A. death B. disease C. survival D. extinction 2. If doctors could discover the ____for cancer, they could save millions of people's lives. A. success B. reason C. remedy D. effect 3. One of the worst _____ that mankind has ever had is cancer. A. situation B. diseases C. conditions D. accidents 4. We would _____ lung cancer if people give up smoking. A. finish B. get rid of C. kill D. cancel 5. Mark went to the party _____ he wasn't invited. A. because B. in spite of C. however D. although 6. This shirt is _____ small for me to wear. A. so B. very C. too D. most 7. Thousands of people _____ being employed in the textile industry. A. have B. are C. has D. is 8. If she _____ so conceited, we'd like her more. A. weren't B. isn't C. hasn't been D. wouldn't be 9. I received a lot of presents _____ my eighteenth birthday. A in B. on C. at D. during 10. Nam feels _____ because he did very badly on his last test. A. happy B. happily C. unhappy D. unhappily 11. I like listening to the music programme _____ the radio. A. above B. in C. through D. on 12. She's scared of living _____ her own in a big city. A. by B. on C. for D. in 13. There are more than 6000 living languages, ____ which English is the most widely used. A. of B. for C. about D. on| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 714. English is regarded as an effective _____ of international communication. A. method B. solution C . r e s u l t D. medium 15. It is said that _____ is better than cure. A. health B. remedy C. prevention D. surgery 16. You can use my telephone _____ you pay for the calls you make. A. as long as B. although C. however D. whereas 17. I liked the book very much _____ I didn't have enough money to buy it. A. because B. while C. but D. unless 18. Life in the city is much more _____ than that in the country. A. expense B. expenses C. expensive D. expand 19. We were planning to have a picnic but _____, it was raining heavily. A. fortune B. fortunately C. fortunate D. unfortunately 20. The _____ is the place where a particular species of animals is normally found. A. habitat B. surrounding C. region D. area 21. The _____ of this city has increased rapidly in the recent years. A. number B. population C. crowd D. total 22. The girl _____ photo was in the paper today lives in our street. A. who B. whom C. which D. whose 23. Have you got a _____ carpet than this? A. cheaper B. cheap C. cheapest D. the cheapest 24. When I _____ my new house, I _____ for a telephone. A. was buying/ asked B. were buying/ were asking C. bought/ asked D. bought/ was asking 25. She _____ to go on a diet. A. advised B. advises C. advising D. was advised 26. Alice started playing tennis _____. A. for 2 years B. since 2 years C. 2 years ago D. in 2 years 27. What would happen to our lives if the forest did not _____. A. destroy B. exist C. take place D. occur 28. Many species of rare animals have already become _____. A. disappeared B. dangerous C. extinct D. decayed 29. She will be disappointed _____ she gets the jobs. A. but B. unless C. because D. if 30. We don't like that film. It is very_____. A. bore B. bored C. boring D. boredom 31. He is starting _____ French. A. to learn B. learning C. learns D. learnt 32. Jack doesn't mind _____ at night. A work B. works C. working D. to work 33. There are fifty _____ for this job. A. applicants B. apply C. applications D. applying 34. My sister is _____ at cooking than I am. A. good B. well C. better D. badly 35. My mother is _____ doing her housework now. A. busy B. busy with C. busy in D. busy to 36. Roma used to be a _____ businessman. A. successive B. success C. successful D. success 37. Her uncle is a _____ on that ship. A. sail B. sailor C. sale D. sailer 38. The dog, _____ had been very quiet, suddenly started barking. A. who B. whose C. which D. it 39. You must give _____ smoking if you don't want to get lung cancer. A. in B. on C. by D. up 40. We've made great _____ in economy in the past few years. A. result B. effect C. business D. progress II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: William Shakespeare was the (41) writer in the English language. He was born in 1564 in Stratford- upon- Avon. (42) the age of eighteen he married Anne Hathaway, (43) was eight years (44) than himself. A few years later he moved to London, (45) he worked as a actor and a playwright. Shakespeare (46) thirty seven plays and 154 sonnets (a kind of poem). His most famous plays are the four great tragedies - Othelo, Macbeth, Hamlet, and King Lear. Shakespeare died in Stratford (47) 23 April 1616, but his plays are still very popular today. They have been translated into different languages, and many of them have been (48) into films, both in English and other languages. Shakespeare's plays are about the great issues of life - love, hatred, jealousy, power, ambition, (49) and so on. So, his plays are just relevant today as they were in the sixteenth (50). 41. A. great B. greater C. greatest D. greatly 42. A. at B. in C. on D. by 43. A. whom B. who C. whose D. which 44. A. old B. elder C. eldest D. older 45. A. which B. where C. when D. place 46. A. write B. writes C. written D. wrote 47. A. in B. on C. at D. by 48. A. did B. done C. made D. make 49. A. death B. died C. die D. to died 50. A. days B. months C. years D. century TEST 7 I Choose the best answer: 1. That question was _____ for a child to answer. A. such difficult B. so difficult C. much difficult D. too difficult 2. I _____ any difficult so far. A. don't have B. aren't having C. haven't had D. didn't have 3. More than half of the world's periodicals are printed _____ English. A. in B. by C. of D. with 4. How _____ sugar _____ there in the jar? A. much/ are B. much/ is C. many/ are D. many/ have 5. Your brother isn't _____ to join the police force. A. enough tall B. too tall C. so tall D. tall enough 6. We are _____ of applying for job after having so many refusals. A. frightening B. bored C. frightened D. boring 7. I don't think this company can afford _____ any new staff this year. A. to employ B. to employing C. be employing D. to have employed 8. I don't know why she avoids telling us the _____ about what happened.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 8A. true B. truth C. truly D. trust 9. This is the best film I've _____ seen. A. already B. ever C. never D. just 10. He passed the examination _____ he hadn't been studying seriously. A. because B. however C. unless D. although 11. Each of the students _____ made to answer several questions. A. was B. are C. were D. have 12. We learn foreign languages _____ know more about other peoples and countries. A. so that B. in order to C. just as D. for we 13. Vung Tau has a long beach, which is very good _____ swimming. A. in B. for C. at D. with 14. I planned to have a swim this morning but the weather is so _____. A. disappointed B. bored C. uninterested D. disappointing 15. She doesn't look _____ as she really is. A. older B. much old C. so older D. as old 16. You should tell your son _____ football in the street. It's very dangerous. A. not playing B. don't play C. mustn't play D. not to play 17. It's an hour since he _____, so he must be at the office now. A. left B. had left C. was leaving D. leaves 18. _____ is the force of the earth to attract everything to it's center. A. Pollution B. Earthquake C. Atmosphere D. Gravity 19. Mr. Ba _____ from his work two years ago. Now he lives on his pension. A. stopped B. retired C. gave up D. finished 20. What _____ the weather like during your holidays there? A. does B. did C. was D. are 21. Who'll look _____ the dogs while we are away holiday? A. for B. after C. forward to D. out 22. He usually spends hours on the river without _____ anything. A. to catch B. catch C. caught D. catching 23. This exercise is _____ than the one we did yesterday. A. easy B. more easy C. easily D. easier 24. You'll surely have an accident if you don't stop driving so_____. A. danger B. dangerously C. dangerous D. to endanger 25. People in Spain speak _____. A. Spain B. Spainese C. Spainish D. Spanish 26. My brother Tam, _____ graduated from the University of Foreign Languages, now works for an import-export company. A. who B. whose C. whom D. which 27. _____ is one of my favorite activities. A. cook B. cooker C. cooking D. cooks 28. One of the _____ diseases that mankind has ever had is AIDS. A. bad B. baddest C. badder D. worst 29. You won't get good marks if you write your answers _____. A. care B. carefully C. carelessly D. careless 30. Doctors have tried to stop people from ... but they haven't been very ... A.smoke/success B.smoker/succeed C.smoking/successD. smoking/ successful 31. Marie Curie was a great _____, who won the Nobel Prize two times. A. science B. scientist C. scientific D. scientists 32. The advertisement says people must write their ...... in English. A. applications B. application C. apply D. applicant 33. Students normally visit their old teacher's houses _____ Teachers' Day. A. in B. on C. at D. into 34. _____ you pay more attention to your work, you'll probably get poor marks in the final exam. A. If B. Unless C. Because D. However 35. She has a lot of _____ in teaching young children. A. opportunity B. experience C. intelligence D. identification 36. It is a very famous play, so you should _____ your seat well in advance. A. telephone B. manage C. purchase D. book 37. My parents usually let me _____ what I think I should. A. do B. doing C. to do D. can do 38. She really can't get used _____ told what to do. A. to be B. to being C. for being D. to have been 39. St. James's Park has a beautiful lake on _____ live a great variety of wild ducks. A. it B. that C. which D. where 40. If any body _____ question, please ask me after class. A. has B. have C. have the D. has a II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: John Lennon, (41) member of the Beatles, (42) murdered just before 11 p.m (43) the 8th December 1980, outside his home in New York City. He had just got out of a car, and was walking to the entrance (44) a voice called "Mr Lennon". Lennon turned and (45) five times. The killer threw his gun down, and stood there smiling. Lennon was (46) to hospital in a police patrol car, but it was (47) late. The killer was 25-year-old Mark Chapman from Hawaii. Earlier the same evening he had asked Lennon for his autograph. (48) fact, he had been hanging around outside the apartment building for several days. Chapman was a (49) of the Beatles and Lennon, and had tried to imitated him in many ways. It is (50) that he even believed he was John Lennon. 41. A. a B. one C. the D. an 42. A. was B. were C. are D. is 43. A. on B. in C. at D. into 44. A. while B. after C. before D. when 45. A. shoot B. were shot C. is shot D. was shot 46. A. ran B. run C. rushed D. rush 47. A. much B. more C. and D. too 48. A. In B. At C. for D. About 49. A. man B. woman C. fan D. boy 50. A. said B. talked C. spoke D. told TEST 8: I- Choose the best answer: 1. Do you like jazz? You should go to the jazz festival _____ you like that kind of music. A. unless B. if C. while D. or 2. I think he will join us, _____?| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 9A. doesn't he B. don't I C. won't he D. will he 3. The flood was responsible _____ the crop. A. for damaging B. to damage C. damaging D. about damaging 4. People _____ outlook on life is optimistic are usually happy people. A. who B. whom C. that D. whose 5. Some people are _____ interested in animals than other people. A. further B. far more C. much D. most 6. This time tomorrow _____ by swimming pool. A. I'm relaxing B. I'll be relaxing C. relax D. I'm relaxed 7. The bus driver was so tired _____ the same route that he asked for a transfer. A. to drive B. of driving C. with driving D. driving 8. The police must try to catch those men _____ drive dangerously. A. they B. which they C. who they D. who 9. You _____ better be careful not to miss the train! A. would B. should C. did D. had 10. What would happen to our life if the forest did not _____.? A. destroy B. exist C. take place D. occur 11. She will be disappointed _____ she gets the job. A. but B. unless C. because D. if 12. The dog _____ had been very quiet, suddenly started barking. A. who B. that C. whom D. it 13. Why don't you apply _____ the job advertised in the paper today? A. with B. of C. for D in 14. We're made great _____ in economy in the past few years. A. result B. effect C. business D. progress 15. He types _____ than you do. A. more fast B. much faster C. most fast D. more faster 16. Home computers are more _____ used in Vietnamese families now than they were a few years ago. A. to widen B. wide C. widely D. wider 17. She has to look after the children all day because they haven’t got used to _____ after themselves. A. look B. to look C. looked D. looking 18. We waited _____ at the bus stop for an hour but the bus didn't come. A. patient B. patiently C. impatient D. impatiently 19. English is an _____ medium of international communication. A. effective B. effectively C. effect D. effection 20. Drinking much wine is _____ to your health. A. harm B. harmful C. harmless D. harmlessly 21. My brother doesn't have a job. He's _____. A. lonely B. sick C. unused D. unemployed 22. He was absent from school _____ his illness. A. because B. because of C. as D. for 23. Where have you been? I've been trying _____ you for nearly an hour. A. phone B. to phone C. phoning D. for phoning 24. Is that the woman _____ is going with Alice? A. the son of whom B. whose son C. that's son D. the son of who 25. I finally finished _____ at 7.00 p.m and served dinner. A. cooking B. being cooked C. to cook D. to be cooked 26. My sister is very _____ of collecting stamps. A. keen B. interested C. liked D. fond 27. If you leave the cake in the oven for too long, it _____. A. burns B. burnt C. will burn D. will be burning 28. Reading the newspapers is a good way of increasing your general _____. A. know B. knowledgeable C knowledge D. knew 29. The town is very _____. Thousands of tourists visit it each month. A. attract B. attractive C. attraction D. attracted 30. I hope you have not much _____ in finding this place. A. difficult B. difficulty C. difficulties D. more difficult 31. It is the first time _____. A. I come here B. I came here C. I have come here D. I will come here 32. He began looking for a job _____. A. six months ago B. for six months C. six months D. since six months 33. Jimmy is not _____ to go to school. A. young enough B. old enough C. enough old D. enough young 34. The ghost film we saw on TV last night was not _____ at all. A. frighten B. frightened C. to frighten D. frightening 35. More money _____ in education. A. should be invested B. should invest C should to be invested D. should being invested 36. Each park in London has its own _____. A. attract B. attractive C. attraction D. to attract 37. Anna looks very _____ in her new dress. A. attract B. attractive C. attraction D. to attract 38. Nam feels _____ because he did very badly on his last test. A. happy B. unhappy C. happiness D. unhappiness 39. Never put _____ until tomorrow what you can do today. A. off B. for C. in D. down 40. I'm not very keen _____ playing chess. A. of B. on C. with D. for II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps I have always wanted to go fishing. Last summer, I went on a trip to Taiwan. (41) the last day of my vacation, I went fishing on a beautiful lake. Unfortunately, I didn't catch (42) fish, and I got bored. I decided to go (43). When I stood up, my wallet (44) my pocket and into the water. It had all my money, my passport, my plane tickets- everything. I (45) into the lake to look (46) it, but I didn't find anything. The next morning, I wasn't able to leave the hotel. I had (47) money to pay the bill and no plane ticket or passport to go home. So what did I do? I called my boss and asked (48) some money. I have (49) had (50) a terrible experience. 41. A. at B. on C. in D. during 42. A. any B. a C. an D. some 43. A. swim B. swam C. swimming D. to swim 44. A. out of B. out C. of D. into| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 1045. A. jump B. jumping C. to jump D. jumped 46. A. for B. after C. into D. out 47. A. any B. much C. some D. no 48. A. X B. for C. after D. to 49. A. ever B. still C. never D. just 50. A. so B. too C. also D. such TEST 9 I- Choose the best answer: 1. I don't mind you ....... home late as long as you don't make so much noise. A. go B. to go C. going D. went 2. The girl ....... photo was in the paper today lives in our street. A. who B. whom C. which D. whose 3. The ...... of this city has increased rapidly in the recent years. A. number B. population C. crowd D. total 4. The ...... is the place where a particular species of animal is normally found. A. habit B. surrounding C. region D. area 5. My younger brother would like to become a computer ...... A. program B. programmer C. to program D. programmed 6. The lazy student felt ... about his coming examination because he had hardly leant anything at all. A. easy B. easier C. uneasy D. not easy 7. Foreigners who learn English normally have difficulty with its ...... A. pronounce B. pronunciation C. pronounced D. pronouncing 8. The company is not taking on any new ....... this year. A. to employ B. employer C. employee D. employ 9. The old couple have saved a lot of money for their ...... A. retire B. retiring C. to retire D. retirement 10. I admire the ...... use of color in her paintings. A. effection B. effective C. to effect D. effecting 11. English is a ...... easy language for Swedes to learn. A. compare B. to compare C. comparatively D. comparison. 12. We walked to the ....... bus stop in ten minutes. A. near B. nearer C. next D. nearest 13. She can't apply ....... the job because she doesn't have enough qualifications. A. in B. for C. to D. at 14. More than half of the world's ...... are printed in English. A. period B. periodic C. periodicals D. periodically 15. Did anyone ask you to make a ...... at the reception? A. speaking B. speech C. to speak D. speak 16. Mark Twain was born in Missouri ...... 1835. A. on B. for C. in D. at 17. He won't pass the exam ....... he works hard. A. if B. unless C. or D. whether 18. They are the children ...... won the match yesterday. A. whose B. who C. whom D. which 19. We would go camping ....... the weather were fine. A. although B. if C. but D. however 20. He has ...... in giving up smoking. A. to succeed B. successful C. unsuccessful D. succeeded 21. On a spaceship gravity is zero and everything seems to....... A. fly B. flying C. float D. floating 22. It's the English language ...... is used as an official language in 44 countries. A. which B. that C. who D. whom 23. A person who teaches at university is a ....... A. teacher B. lecturer C. professor D. student 24. What's the place ...... you stand and wait for a train? A. when B. where C. which D. that 25. Vietnam is a ....... country. A. develop B. developed C. developing D. to develop 26. Phone the ...... if the lights don't work. A. electric B. electrician C. electrify D. electricity 27. I borrowed the money ....... the bank. A. to B. of C. for D. from 28. We ....... Betty since she moved to our neighborhood. A. have known B. had known C. are knowing D. knew 29. Do we ...... attend the dance? A. ought B. have got to C. must to D. have to 30. My sister is ...... than me. A. much older B. much elder C. most older D. more older 31. You should hear Lucy play ....... guitar. A. the B. one C. some D. a 32. Betty ....... a lot of presents on her birthday. A. was given B. gave C. was giving D. was been given 33. I'm really looking ........ Christmas this year. A. after B. out for C. into D. forward to 34. ...... can come to the club. You don't need to be a member. A. Someone B . E v e r y C. Each one D. Anyone 35. The dog must ...... to the vet. A. taken B. be taken C. be take D. take 36. My nephews speak French really ....... A. good B. better C. well D. best 37. There is ...... food left but not enough for everyone. A. little B. a little C. few D. a few 38. ... luggage is this? - It's Karen's A. What B. Which C. How much D. Whose 39. ...... have you been playing the flute? - Since 1992. A. When B. Since C. How long D. How long ago 40. The meeting will start when everyone ....... A. will arrive B. arrives C. is arriving D. will be arriving II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: Steven Spielberg was born in Ohio. He is one of the most (41) filmmakers in recent times, and in his (42) he has earned millions (43) dollars. He has been making movies (44) 1961. His first film was a war movie, Escape to Nowhere, (45) was made when he was only 13. He studied English| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 11literature at California State University and then worked in the television division (46) Universal Studios in Hollywood for seven years. In 1975, he made the movie Jaws, which (47) very successful, and (48) him rich and famous. Since then, he has made more than 30 movies, including the box- office hits Close Encounters of the Third Kind, Indiana Jones, ET, and Jurassic Parkura. He has also directed (49) serious movies, like Schindler's List a n d Saving Private Ryan, and he has produced a lot of hit movies. In 1994, he formed a new Hollywood studio, Dreamworks. Recently, Dreamworks has been (50) Microsoft to produce interactive computer games and videos. 41. A. success B. unsuccess C. successful D. unsuccessful 42. A. job B. career C. work D. profession 43. A. of B. in C. work D. about 44. A. ago B. for C. since D. in 45. A. who B. whom C. whose D. which 46. A. in B. at C. into D. near 47. A. were B. is C. are D. was 48. A. to make B. made C. makes D. make 49. A. some B. much C. more D. most 50. A. worked B. work C. to work D. working TEST 10 I- Choose the best answer: 1...... eight musicians in the band. A. They will consist B. They are being C. There is D. There will be 2. We are very grateful ...... your help. A. to B. at C. with D. for 3. He ...... wear a pair of glasses. A. used to B. used C. use D. use to 4. Do you remember Mrs Goddard, ....... taught us English composition? - I certainly do. A. who B. whom C. that D. which 5. It was too small. It wasn't ....... A. enough big B. big enough C. fairly big D. rather big 6. There is too much noise in this room. I can't understand what ...... A. is the professor saying B. is saying the professor C. that is the professor saying D. the professor is saying 7. Don't forget ....... home as soon as you arrive at your destination. A. to call B. calling C. having called D. to be called 8. They wanted to know if the woman had died of the rare ...... A. illness B. pain C. ache D. hurt 9. NewYork, Tokyo and Paris are all....... A. big cities B. capital cities C. central cities D. in Europe 10. I'll see you ....... A. short B. after C. next D. lat-e r 11. Go and sit ...... Richard. A. beside B. next to C. by D. all are correct 12. This is the boy ...... father is an architect. A. who B. his C. whose D. which 13. I ..... English for 6 years now. A. am studying B. will have studied C. have been studied D. have been studying 14. My uncle has given up ....... A. smoke B. smoking C. to smoke D. smoked 15. Have you been Ho Chi Minh city? A. Until you not B. Already not C. Still not D. Not yet 16. I've got a new grammar book. - ....... A. How many cost? B. How much price? C. How much is it? D. How much you pay? 17. At four o'clock Mr Huchinson still had some ...... to do in his garden. A. work B. job C. effort D. take 18. He has always been generous and he still ...... A. has been B. was C. is D. has 19. Thank you for ...... me. A. invite B. invited C. inviting D. invitation 20. The lesson is ...... difficult that nobody can understand it. A. so B. such C. very D. a lot 21. That umbrella is ...... A. our B. our's C. ours D. to our 22. What ...... to the beggar? A. did happen B. was happened C. happening D. happened 23. Please smoke in the ....... room. A. smoke B. smokes C. smoking D. smoked 24. We've got ....... food in the house. A. plenty of B. plenty C. lots D. very much 25. Up to now I ...... a lot of information about her. A. would learn B. have learnt C. have learn D. will learn 26. Mrs Smith, ...... husband is a diplomat, gives cooking lessons. A. whom B. who C. whose D. who's 27. He was arrested. He ....... A. escaped B. was caught C. was stopped D. was seen 28. He heard a noise ...... coming from the bar. A. which was B. who was C. that is D. which is 29. I live a few yards ...... the bus stop. A. off B. away C. from D. with 30. We ...... in this village 10 years ago. A. have lived B. were living C. used to live D. lived 31. I have a lot of books, ...... which I haven't read. A. many of B. most of C. some of D. all are correct 32. I'm sorry. I haven't got any money. I've ....... my wallet at home. A. missed B. left C. let D. forgotten 33. If someone ....... into the store, smile and say, " May I help you?" A. comes B. came C. would come D. could come 34. The children have gone ...... A. for shopping B. to shop C. shopping D. to make shopping| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 1235. Life on earth ....... destroyed unless nuclear tests stop. A. would be B. will C. will be D. is 36. The doctor succeeded ...... the patient's life. A. when he saves B. saving C. to save D. in saving 37. She eats too much and now she is ...... A. weighed B. weight C. overweigh D. overweight 38. Lots of people ....... yoga to relax. A. give up B. take up C. do D. make 39. The people ....... thought he was a bit strange. A. which he worked with B. with which he worked C. with whom he worked D. he worked with 40.A musician is a person ...... music. A. who plays B. whose C. who play D. which plays 41. Do you know a good ...... to paint my house? A. painting B. paint C. who D. painter 42. Please don't touch anything ...... the police arrive. A. when B. if C. unless D. until 43. These apples are different ...... the ones you bought yesterday. A. from B. with C. at D. about 44. He spent a lot of time ...... reading books. A. on B. at C. in D. no word is needed 45. They treat women ....... more equally than people in the North. A. very B. too C. so D. much 46. Many Welsh people speak English as their ...... language. A. home B. first C. family D. mother 47. Even if you can't stop driving altogether, at least try to cut ...... A. off B. down C. up D. out 48. The crowd at a football match are often ....... A. excite B. excited C. exciting D. being excited 49. If there ...... gravity, water wouldn't run down hill. A. aren't B. isn't C. wasn't D. weren't 50. Your brother is very tall. What is his exact ......? A. size B. length C. height D. measure TEST 11 I- Choose the best answer: 1. ...... already left by the time I arrived. A. He is B. He has C. He was D. He'd 2. He is good ...... all sports. A. at B. in C. into D. with 3. I felt frightened. It was ...... experience. A. frightening B. a frightening C. the frightening D. one frightening 4. I don't want ...... milk today. A. some B. any C. no D. many 5. If you ...... someone else, who would you like to be? A. can be B. have been C. are D. could be 6. How long will it ...... to get there? A. cost B. lose C. make D. take 7. Nobody has ....... done this before. A. any B. can have C. have D. ever 8. There isn't ...... food in the house. A. none B. no C. some D. any 9. He ....... on his history studies all yesterday morning. A. used to work B. had worked C. was working D. has worked 10. How fast did he drive? ...... 301 miles an hour. A. At B. With C. To D. By 11. He sometimes ....... in bed until noon. A. stay B. is staying C. stays D. staying 12. What has happened ...... this poor man? A. with B. on C. for D. to 13. My friend, Herbert, has always been fat. He ....... still fat. A. was B. has C. has been D. is 14. That villa looks very old. When ..... it built? A. was B. does C. did D. is 15. Will you ...... to finish your homework? A. be able B. capable C. able D. opposite 16. He speaks English ......he speaks French. A. gooder than B. worst than C. better than D. more better than 17. What did he find? - He was surprised at what ....... A. did he find B. he find C. he found D. he has found 18. Everyone is ...... his best. A. making B. saying C. working D. doing 19. Wine is made ....... grapes. A. from B. of C. on D. with 20. We can live ....... nothing but water for about one month. A. by B. for C. on D. with 21. "War and Peace" . the longestbook I've ever read. A. are B. were C. is D. was 22. Little boys like ....... trees. A. climb B. climbing C. swing from D. having a swing 23. I'm terribly sorry. 'Terribly" means ....... A. quite B. quiet C. very D. extremely 24. A ....... teaches or does research in physics. A. physicist B. mathematician C. chemist D. physician 25. I've got no money. Can you ...... me five pound. A. lend B. borrow C. rent D. do 26. Big Ben is the ....... clock in London. A. famousest B. most famous C. more famous D. famouser 27. I shall be ready ....... a moment. A. for B. in C. with D. on 28. Have you ever gone abroad? - No, ....... A. I never have B. I have never C. I have D. I have ever 29. Fred was sent to school ...... the age of six.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 13A. at B. in C. on D. from 30. What's the name of the song......those girls are singing? A. what B. whom C. who D. which 31. Is this film worth ......? A. to see B. seeing C. see D. to have seen 32. It was so late that I ...... take a taxi. A. have to B. was to C. must D. had to 33. It was made ...... copper. A. by B. from C. of D. in 34. We spent the ...... days on the beach. A. few last sunny B. last few sunny C. last sunny few D. few sunny last 35. Please drive...... You are making me nervous. A. slow B. more slowly C. more slow D. slowlier 36. A machine can work 100 time as fast as any person ...... A. can B. work C. did D. could 37. Mary would lend me some money if I ...... her. A. ask B. am asking C. will ask D. asked 38. You will not succeed ...... working harder. A. unless B. if C. without D. although 39. If you hurry, you will be there ....... midnight. A. until B. while C. on D. by 40. ....... does he call? - Once a month. A. How seldom B. How long C. How soon D. How often 41. I'd rather ...... camping with them. A. went B. going C. go D. am going 42. I'd like to thank you ...... what you have done. A. by B. X C. for D. on 43. We won't go out ...... it stops raining. A. if B. if not C. unless D. when 44. She is the woman ....... I wrote. A. to whom B. whom to C. who D. whose 45. The house ...... five months ago. A. has completed B. completed C. was completed D. has been completed 46. ...... did Lucy come? - By train. A. When B. How C. Why D. Where 47. ....... a good weekend. A. Make B. Spend C. Pass D. Have 48. It looks ....... than it really is. A. high B. higher C. much high D. far high 49. A film fan is a person who ...... films. A. makes B. sees C. enjoys seeing D. possesses 50. Tim is in Australia. He went ...... Australia six months ago. A. to B. in C. at D. into TEST 12 I- Choose the best answer: 1. Annette is a short story writer. She ...... several books of short stories, and she ....... several rewards for her books. A. wrote/ won B. has written/ won C. writes/ win D. has written/ has won 2. At the moment, she ...... a detective story. A. writes B. wrote C. is writing D. has written 3. Linh ...... in Hanoi but her brother Minh ....... in Thai Nguyen. A. lives/ is living B. lives/ lives C. living/ living D. live/ living 4. I have to leave before seven, so ....... A. can you B. do you C. are you D. have you 5. My brother is not keen ....... pop music. A. to listen B. listening to C. on listening D. on listening to 6. You ....... better be careful not to miss the train. A. would B. should C. did D. had 7. It is written English, which is not systematically phonetic that ...... difficulties to foreigners. A. causes B. gives C. makes D. does 8. Isaac Newton was an English physicist ....... theory of gravitation is famous throughout the world. A. which B. who C. whose D. that 9. ...... among young people is now a serious problem in many countries in the world. A. employ B. employment C. unemployed D. unemployment 10. John is from England. He is not used ...... on the right side of the road. A. to drive B. to driving C. of driving D. driving 11. I'm glad. I've succeeded ...... persuading him to phone her. A. in B. at C. with D. of 12. It rained so ....... that after only half an hour everywhere was flooded. A. heavy B. heavier C. heavily D. more heavily 13. Are you free ...... Saturday evening? A. in B. at C. on D. for 14. His father was a farmer who died before his son's birth. His mother, uncle and grandmother took care ....... him A. for B. after C. of D. in 15. His son became famous ....... the age of 21. A. with B. at C. for D. in 16. In 1669 Isaac Newton was appointed professor and began giving lectures ...... mathematics. A. on B. for C. in D. with 17. He wasn't interested in ...... until he grew older. A. mathematics B. mathematician C. mathematical D. mathemat 18. You look ...... in a new dress. A. more beautiful B. beautify C. beautifully D. more beautifully 19. His first ...... experiment was carried out in 1658. A. physics B. physician C. physical D. physicist 20. ....... who invented the steam engine, was a famous Scottish inventor. A. James Watt B. Faraday C. M. Curie D. Einstein 21. If you let an object off your hand, it will certainly ...... A. fall B. fly C. run D. move 22. If our sources of energy ends, our life ...... A. will destroyed B. destroys C. will destroy D. will be destroyed 23. Mary looks very ..... A. success B. successful C. successfully D. sadly 24. Children enjoy ..... in the river. A. swim B. swimming C. swam D. to swim 25. I ....... many young men since I came here in June. A. has seen B. saw C. have seen D. see 26. Sleep is ....... to our health. A. necessity B. necessary C. necessarily D. necessitate 27. Football is one of the most ...... games of English people. A. popular B. popularly C. popularity D. popularize 28. We ...... English as an effective means of communication. A. speak B. have C. study D. find 29. She tried to work ....... so that she could pass the exam. A. hardly B. harden C. hard D. hardship 30. The peace ....... Oxford once knew has been swept. A. which B. who C. whom D. where 31. Those are your shoes, ......?| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 14A. aren't those B. aren't you C. aren't they D. are not they 32. If man continue cutting down forests, the life on the earth....... affected. A. will be B. would be C. could be D. would have been 33. Hyde Park has Speakers' corner ....... one may say anything one pleases. A. which B. that C. when D. where 34. English ...... in many parts of the world. A. speaks B. is spoken C. is speaked D. is spoken 35. Someone has stolen my bicycle. My bicycle ...... A. has stolen B. has been stole C. has been stolen D. has been stolen 36. A/ An ...... is a person who gives lectures, especially at a university or college. A. story teller B. orator C. lecturer D . s p e a k e r 37. I'm fed up with ....... the same TV programme every night. A. watch B. watching C. to watch D. watched 38. He'd like to buy a ..... newspaper. A. week B. weekdy C. weekly D . d a y 39. A person who studies life of plants and animals is called a ..... A. geologist B. physicist C. biologist D. chemist 40. This is my friend, ..... I went to the zoo yesterday. A. with whom B. whom C. who D. whose 41. The earth moves round the sun without ...... A. stoping B. stop C. to stop D. stopping 42. She is ...... to come from city. A. likely B. like C. seem D. alike 43. I don't know where ....... A. does she come B. she does comes C. she comes D. is she comes 44. Michael's afraid ...... spiders. A. about B. from C. for D. of 45. I remember ...... him before. A. to have seen B. saw C. to see D . s e e i n g II- Read the following passage and choose the best answer: Mercury is the smallest member of the sun's family. It is only 3.100 miles across. It is also the sun's swiftest planet. Its yearly journey round the sun is only 85 days. Mercury always keeps one side towards the sun. On this side it is always day, on the other side always night. We only see the lighted side. Mercury appears to us like a yellowish orange star. The nearest planet to the sun, it is always seen near the sun, either just before sunrise or soon after sunset. People sometimes call mercury the morning star or evening star. Mercury is half the size of the earth. Because it is much lighter, it has much less gravity. If you can visit Mercury in a spaceship, you will find it a strange world. Its low gravity makes you feel very light. If your weight on earth is 100 pounds, your weight on Mercury is only 27 pounds. Looking at the sun from Mercury, you can see that it's much more brilliant than it is seen from the earth. And the yellow centre of the sun appears three times bigger from Mercury. On its lighted side, Mercury's temperature is about 300 degrees centigrate. But the dark side is extremely cold, but 150 degrees below zero so mercury is probably the coldest as well as the hottest of the planets. 46. A. Mercury is ...... A. the sun's fastest planet B. the coldest planet C. the hottest planet D. all are correct 47. We cannot see the dark side of Mercury because ....... A. it moves very fast. B. it always appears just before sunrise or soon after sunset. C. it always keeps one side towards the sun. D. it is too far for us to see. 48. When can we see Mercury? - We can see it ..... A. just before the sunset B. just before sunrise C. after the sunset D. both A and C are correct 49. Why do we weigh much on the earth than on Mercury? - Because ...... A. Mercury is nearer to the sun. B. Mercury has got less gravity than the earth. C. Mercury is much hotter. D. none are correct. 50. Why does the sun look bigger when it is seen from Mercury? - Because ...... A. Mercury is the smallest planet of the sun. B. Mercury is nearer to the sun. C. Mercury is a light planet. D. It only takes Mercury 88 days to move round the sun.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 15TEST 13 I- Choose the best answer: 1. The city is now crowded with people who ...... for employment. A. are looking B. is looking C. look D. were looking 2. What ...... when I phoned last night? A. you were doing B. did you do C. were you doing D. you doing 3. It is 10 p.m. I ....... for two hours. A. am studying B. was studying C. studied D. have been studying 4. I ....... a very good programme on TV last night. A. saw B. see C. see D. was seeing 5. While I ....... this morning, I lost my money. I don't know how. A. shopped B. was shopping C. am shopping D. shopping 6. Last week the police ....... Alan in his car because he ....... at over eighty miles an hours. A. stoped/ drove B. was stopping/ driving C. stopped/ was driving D. stopped/ drove 7. What's that smell? - Something ...... in the kitchen. A. are burnt B. are burning C. burns D. is burning 8. He ...... thirty cigarettes a day. A. smoke B. smoked C. is smoking D. smokes 9. He spends two hours a day ....... the piano. A. to practise B. practise C. practising D. practised 10. If we don't stop ...... down trees, forests ....... A. to cut/ will disappear B. cutting/ disappear C. cutting/ would disappear D. cutting/ will disappear 11. He often ....... to the zoo on Sunday when he was a boy. A. goes B. was going C. went D. is going 12. I don't know Carol's husband. I ...... him. A. never meet B. never have met C. never met D. have never met 13. Hello, Susan. Is Alan here? - No. I'm afraid, he ...... out. A. goes B. went C. going D. has gone 14. What is ..... at the cinema tonight?A. at B. on C. for D. in 15. We saw her ...... football in the schoolyard. A. to play B. play C. is playing D. playing 16. This town is famous ...... its beautiful resort. A. as B. in C. for D. at 17. I'm sorry ...... breaking the disk. A. about B. for C. in D. of 18. I liked T-shirt ...... he was wearing. A. which B. that C. who D. whose 19. You ...... better be careful not to miss the train. A. would B. had C. should D. did 20. I've never eaten this food before. A. It's the first time I've eaten this food. B. It's the most tasty food I've ever eaten. C. I've never eaten such a good food before.D. The food is so good that I've never eaten before. 21. It was ....... to see him again. A. wonder B. wonderful C. wonderfully D. more wonder 22. People are ...... to discover an intelligent life on the other planets. A. liking B. liked C. unlike D. unlikely 23. If they knew the danger, they would it ....... A. differ B. differently C. different D. difference 24. ......, he didn't get an accident. A. Lucky B. Unlucky C. Luckily D. Luckyly 25. If we find out the remedy, we would save thousands of people's lives and bring ...... to many people. A. happy B. happyness C. happily D. happiness 26. The leading causes of ..... in many developing countries are now heart disease.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 16A. die B. dead C. deadth D. deadly 27. Smoking cigarette is ....... to our heath. A. harm B. harmful C. harmless D. unharm 28. English has become an ...... language in many countries. A. office B. officer C. official D. officially 29. Fresh air is of great ...... to our health. A. use B. useful C. useless D. disused 30. ...... is better than the cure. A. Prevent B. Preventing C. Prevention D. To prevent 31. Lack of ..... would lead to the rapid advance of the process of extinction. A. to attend B. attending C. attention D. attendance 32. Many wild animals are in ..... of extinction. A. dangerous B. danger C. endanger D. dangerously 33. Bacterial are very ...... to our life. A. help B. helped C. helpful D. helpless 34. Some people are ..... in animals than in other people. A. more interest B. more interesting C. interest D. more interested 35. The lesson this year are longer and more difficult than ..... of last year. A. lessons B. that C. these D. those 36. There ..... a lot of changes in the past few years. A. has been B. was C. were D. have been 37. Can you tell me what time .......? A. did they arrive B. they did arrive C. they arriving D. they arrived 38. I'll phone you when I ...... in Paris. A. arriving B. arrive C. am arriving D. will arrive 39. Who is it? A. It's she B. She's Marry C. It's Marry D. I'm Marry 40. New Zealand is a/ an ..... country. A. speak English B. English spoken C.speaking English D. English speaking II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: Five thousand (41) gathered in a demonstration in front of Parliament House to (42) the increase in the price of wheat export. Most of them were (43) the North Eastern part of the country (44) has just been hit heavily by the snow fall. Mr Naruan, Head of the Wheat Growers' Union of the area (45) our reporter that if the government had agreed to increase the price of wheat export and lowered the price of machine import, the farmers' life (46) not have been so hard (47) also said due to the government's policy, hundreds of farmers were prepared to (48) the country- farming area in the country (49) abandoned. Dairy farming would (50) the same problem. 41. A. workers B. farmers C. teachers D. doctors 42. A. ask B. demanding C. demand D. demanded 43. A. at B. from C. on D. for 44. A. which B. who C. whose D. where 45. A. said B. spoke C. tell D. told 46. A. will B. can C. would D. had 47. A. he B. they C. it D. she 48. A. left B. leaving C. leave D. go 49. A. be B. is C. was D. were 50. A. to face B. facing C. faced D. face TEST 14 I- Choose the best answer: 1. Tom is not used to ...... up early. He is late for school very often. A. get B. got C. getting D. having got 2. She used to ...... next to me in class. A. sit B. sitting C. sat D. having sat 3. I'd like ...... a birthday party on Sunday. A. giving B. to give C. give D. to giving 4. A person who drives is a ..... A. drive B. drivers C. driving D. driver 5. People can live ...... there is water. A. which B. why C. where D. how 6. My father ...... to work hard recently. A. has able B. is able C. has been able D. have been able 7. How many lessons ...... up to now? A. are you studying B. did you study C. you have studied D. have you studied. 8. I ...... her since we ...... students. A. have known/ are B. know/ are C. knew/were D. have known/ were 9. This is the place ...... I met her five years ago. A. where B. which C. that D. whom 10. He is the best teacher ...... has ever taught at our school. A. who B. whom C. that D. which 11. I saw a lot of people and horse ...... went to market. A. they B. that C. which D. who 12. My father is a person ...... opinion I respect most. A. who B. whom C. whose D. that 13. It is in this house ...... I was born. A. where B. which C. that D. in which 14. He used to borrow my pen. A. My pen used to borrow by him. B. My pen was used to borrow by him. C . My pen used to be borrowed by him.D. My pen was used to be borrowed by him. 15. Nobody has seen him since then. A. He wasn't seen since then. B. He has been seen by nobody. C. He has seen them since then. D. He hasn't been seen since then. 16. Children are doing their homework now. A. Children's homework is done now. B. Children's homework is being done now. C. Children’s' homework are being done now. D. Children's homework is being done now. 17. When did they built this house? A. When this house was built/ B. When is this house built? C. When did this house build? D. When was this house built? 18. A person who teaches at school is a ...... A. student B. teacher C. professor D. lecturer 19. How long did you spend ..... this letter? A. writing B. wrote C. to write D. write| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 1720. My sister can't help you now. She is busy ....... A. cooking B. to cook C. with cooking D. cook 21. Are you afraid ...... going out at night? A. of B. in C. for D. on 22. Are you tired . walking long? A. at B. in C. with D. of 23. We spent our last summer holiday in Dalat . a week.A. in B. on C. at D. for 24. He has been teaching at school ...... last year. A. in B. since C. for D. X 25. He is trying to give ....... smoking but I think he can't. A. up B. off C. in D. over 26. I learn English badly but he learns it ....... than me. A. badly B. more badly C. better D. worse 27. Of the two sisters, Maria is the ...... A.more intelligence B. intelligent C. more intelligent D. most intelligent 28. If you eat too much, you'll be ...... A. weightless B. underweight C. overweight D. weighter 29. Her uncle is a ...... on that ship. A. saler B. crew C. sail D. sailor 30. He couldn't go far because he was afraid of ...... A. to fly B. flying C. be flying D. being flying 31. The climate in England is ...... than in Vietnam. A. cold B. colder C. coldest D. as cold 32. Mary is ....... her father. A. as clever as B. so clever as C. clever than D. as clever 33. That is the ....... story I've ever heard. A. more unusual B. unusual C. unusual D. less unusual 34. If she knew it, she ...... to come with us. A. will refuse B. would refuse C. refuses D. would refused 35. If I have time, I ....... this book tomorrow. A. read B. will read C. would read D. would have read 36. I'm worried ....... taking my oral exam. A. about B. that C. of D. to 37. Many famous people did not enjoy immediate ...... in their lives. A. succeed B. success C. successful D. successive 38. Albert Einstein, one of the greatest ....... of all time performed badly in most of his high school courses. A. science B. scientist C. scientific D. scientists 39. Thomas Edison, the ....... of the light bulb made him famous. A. invent B. invention C. inventor D. inventing 40. James Watt, whose invention is the steam engine, was a famous Scottish ....... . A. engineer B. mechanic C. musician D. electrician II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: The leading causes of (41) in many developing countries are now heart disease, cancer, accident, flu, pneumonia etc. Moreover cigarettes, alcohol, physical inactivity and overeating also add to the causes of several of these killing diseases. Medicine has little help to offer, however, to persons (42) can not rid (43) habits harmful to their health. Surgery is the only (44) to offer any chance of survival for people (45) lung cancer. Although psychiatrists tried to stop people (46) drinking, they haven't been very (47). Neither have doctors. How then (48) our health improved? The answer is simple, though perhaps not very pleasing. Ordinary persons can do it (49). They (50) able to make good advances in the prevention of diseases. 41. A. die B. died C. death D. dead 42. A. who B. whose C. which D. when 43. A. up B. with C. of D. off 44. A. means B. way C. road D. path 45. A. by B. in C. with D. of 46. A. of B. from C. with D. for 47. A. succeed B. success C. successful D. succession 48. A. can B. must C. needn't D. does 49. A. yourself B. itself C. themselves D. theirselves 50. A. is B. was C. were D. are TEST 15 I- Choose the best answer: 1. Please wait for while. The manager ...... busy now. He ....... to one of the staff. A. is/ talks B. has been/ talks C. is/ is talking D. was/ is talking 2. Where ......, Tom? A. are you going B. you are going C. you going D. do you go 3. We ...... the town at about four o'clock yesterday. A. was leaving B. left C. leave D. had left 4. She ....... some cakes. A. just eats B. has just ate C. just has eaten D. has just eaten 5. If there ...... your help, I wouldn't succeed in my work. A. wasn't B. wouldn't be C. were D. weren't 6. If I ....... you, I would help her with money. A. am B. was C. were D. had been 7. I met her while she ...... to her office. A. drove B. drives C. was drove D. was driving 8. My father ...... in that factory since last year. A. is working B. was working C. worked D. has been working 9. When he comes, I ...... you. A. phone B. would phone C. will phone D. am going to phone 10. I always read the newspaper while I ...... for the bus. A. am waiting B. wait C. will wait D. was waiting 11. She ...... her homework. A. already did B. already done C. always has done D. has already done 12. If it ...... fine tomorrow, we'll go to the beach. A. will be B. is C. was D. be 23. His boss made him give up the job. A. He was made giving up the job by his job. B. He was made to give up the job by his boss. C. He was made to be given up by his boss. D. The job was made to be given up by his job. 14. My mother is feeding the fowls. A. The fowls are going to be fed by my mother. B. My mother is having the fowls fed.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 18C. The fowls are fed by my mother. D. The fowls are being fed by my mother. 15. They are going to open a new school in the city. A. A new school is being opened in the city. B. A new school is going to open in the city. C. A new school is going to be opened in the city. D. They are going to have a new school opened. 16. He'd rather ...... up late tonight.A. stay not B. doesn't stay C. stayed D. not stay 17. The ...... I get to know you, the ...... I understand. A. most/ least B. more/ least C. more/ less D. much/ less 18. The man went back to the town ...... he was born. A. which B. where C. that D. who 19. This is the color TV ...... I bought yesterday. A. which B. who C. whose D. whom 20. The days ....... I lived far from my family were the saddest ones. A. which B. where C. that D. when 21. Children should have a short rest ....... noon. A. on B. in C. at D. for 22. He was born ...... a small village not far from the city. A. at B. in C. on D. with 23. He was very angry ....... his lazy students. A. for B. about C. with D. at 24. Rice is ...... on the farm. A. grow B. grew C. growed D. grown 25. Nowadays, English ....... widely all over the world. A. speaks B. is spoked C. is speaked D. is spoken 26. Would you like ..... with me? A. to dance B. dance C. dancing D. danced 27. What does she often do ...... the evening? A. at B. on C. in D. for 28. My parents letm e ...... late on Sunday. A. get B. to getting C. to get up D. get up 29. ...... lecturer often gives ....... lessons. A. boring/ bored B. bored/ boring C. bored/ bored D. boring/ boring 30. It isn't easy to start looking for a/ an ...... at my age. A. work B. job C. occupation D. unemployment 31. He comes from Wellington. He speaks ...... A. Russian B. French C. English D. Spanish 32. Now I am frightened ...... applying for a job. A. of B. on C. with D. for 33. Who bought this dictionary ...... y o u ? A. to B. for C. at D. with 34. What is hardly ...... to Anglo- Saxon? A. recognize B. recognizing C. recognizable D. to recognize 35. He doesn't teach mathematics, he teaches politics. He's a ...... A. writer B. philosopher C. politician D. physicist 36. Do you know who ...... radio? A. made B. did C. invented D. produced 37. Gravity is the force of the earth to ....... everything towards its centre. A. attract B. push C. float D. fall 38. He had a father whose hard work could ....... feed the family. A. hard B. hardly C. harder D. harden 39. He used to run faster than he ....... now. A. is B. used to C. does D. do 40. I'd like to stay at home instead of ...... to the cinema. A. go B. went C. to go D. going II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: Alice is 18 years old and she comes (41) England. She is now in Hanoi and (42) Vietnamese. She came to Hanoi (43) July so she (44) there for six months. Alice (45) she likes Hanoi very much. She likes (46) shopping and cycling around the town. (47) month she will go to Ho Chi Minh city (48) a friend of (49). Alice hopes she (50) many letters from England. 41. A. from B. in C. to D. back 42. A. studies B. studying C . will be studying D. is studying 43. A. on B. at C. in D. for 44. A. is B. has been C. will D. was 45. A. says B. tells C. speaks D. shouts 46. A. to go B. going C. go D. went 47. A. next B. last C. this D. that 48. A. meet B. meeting C. to meet D. will meet 49. A. she B. hers C. her D. me 50. A. receive B. would receive C. is received D. will receive TEST 16 I- Choose the best answer: 1. Bangkok is ....... capital of Thailand. A. a B. one C. the 2. Listen to what I am saying, ......? A. don't you B. will you C. do you 3. There are ...... boys in our class. A. no B. not C. none 4. This orange tastes ....... A. sweetly B. sweety C. sweet 5. The man ....... we met on the train was the president. A. that B. who C. which D. what 6. I took the wrong book ...... mistake. A. by B. of C. with 7. The weather is ...... today than yesterday. A. much better B. very better C. too better 8. Have you read ...... chapter of your book? A. third B. the third C. a third 9. My watch is slow and ....... is my brother's. A. Either B. Too C. So 10. Did you do your ......? A. homework B. home work C. homeworks 11. My brother and I are not at all ...... A. like B. likely C. alike| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 1912. Susan is the ...... of the two girls. A. prettier B. prettiest C . p r e t t y 13. We are all sorry ....... Jane. She lost all her money. A. with B. for C. to 14. I don't want much sugarin my coffee. Just ....... please. A. few B. little C. a little 15. ...... without milk is yours. A. the coffee B. a coffee C. coffee 16. Tom and ...... are going to the birthday party together. A. I B. me C. myself D. my 17. I like watching ....... on TV. A. a football match B. football C. a football D. footballs 18. The picture he gave you is more valuable ....... the one he gave me. A. over B. above C. to D. than 19. The doctor made me ....... in bed for a week. A. staying B. stay C. stayed D. to stay 20. Nobody is ready to go, ......? A. are they B. isn't he C. is he D. aren't he 21. To know is one thing, but to do is ....... A. another B. other C. some D. the other 22. Either of the men ....... off duty. A. are B. were C. have been D. is 23. Since 1970 Tim ....... in London, and he is still there now. A. was working B. worked C. have worked D. has been working 24. Mathematics ....... not an easy subject for everybody. A. will be B. are C. is D. aren't 25. It takes a long time to learn a new language, ......? A. isn't B. doesn't it C. is it D. does it 26. He divided the money between you and ...... A. I B. me C. my D. mine 27. When you ...... your walk, you may leave the room. A. do B. did C. have done D. had done 28. Nowadays my father ...... to work by bus. A. has gone B. used to C. went D. goes 29. He is ....... important person. A. a B. an C. the D. any 30. It takes half . hour to walk from here tothe station. A. a B. an C. the D. for 31. Some people used to ..... in crowded buses and don’t mind it at all. A. riding B. ride C. rode D. ridden 32. All the furniture in the house ....... old-fashioned. A. is B. are C. have D. have been 33. The news .bad last night. A. were B. was C. has D. have been 34. Please let Jack. withyou. A. go B. going C. to go D. goes 35. Is there any interesting ..... in the paper? A. new B. pieces of news C. news 36. She is very good ...... making them, too. A. for B. at C. in D. to 37. David is short. He's not ...... to a policeman. A. so tall B. tall enough C. quite tall 38. He is going to ...... down. A. lie B. laid C. lay 39. You can't .me! I know that story isn't true. A. lie B. fool C. do D. cheat 40. The selling price of that house and ...... is $ 24.000. A. many furniture B. some furnitures C. many furnitures D. some furniture 41. Susan's watch ...... 12.15. A. tells B. says C. speaks 42. Our roof is leaking. We must get it ....... A. fix B. fixing C . f i x e d 43. Her baby was born ....... two o'clock yesterday afternoon. A. at B. in C. on 44. On ....... we went out. A. Tuesday night B.night of Tuesday C. Tuesday's night 45. Somebody left ....... handbag on my table. A. her B. hers C. their 46. Mary is going to study ....... next year. A. a French B. the French C. French 47. They always go to Paris ...... plane. A. with B. by C. in D. to 48. Peter has beentrying for an hour, but his car still ...... start. A. won't B. wouldn't C. didn't D. hasn't 49. Finally means ...... A. at first B. easily C. at last 50. To injure means to ...... A. to destroy B. hurt C. cure TEST 17 I- Choose the best answer: 1. If he doesn't ....... his ways, he'll end up in trouble. A. mend B. repair C. correct D. restore 2. Your father usually has lunch at home, ....... he? A. hasn't B. does C. did D. doesn't 3. There ...... no rain here since last month. A. is B. has been C . w a s 4. Haywood is the village ....... A. where I was born in B. which I was born C. in which I was born D. which I was born there 5. Mr Jones ...... decided to call a meeting of the club tomorrow. A. has B. will be C. has been D. is being 6. There is now much ...... water in the lake than there was last year.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 20A. smaller B. fewer C. less D. lesser 7. Travel by car is very fast now, because there are many ....... A. motorway B. motorsway C. motorways D. motorsways 8. The lift is not working now. It is out ....... order. A. of B. in C. for D. by 9. T worked in Paris ...... the war. A. between B. when C. among D. during 10. There are two temples and ...... of them are very old. A. one B. all C. both D. each 11. I am right, ...... A. am not I B. aren't I C. am I D. isn't it 12. If you sit in the ....... you'll catch a cold. A. drought B. draught C.drift D. drawing 13. All his children speak ....... German. A. flowing B. affluent C. fluent D. well 14. Can you tell m e .................................?A. which book you want to buy B. which book you want to buy it C. you want to buy which book D. you want which book to buy 15. Not only my son but also I ...... tired from walking so far. A. is B. are C. am D. were 16. The bus ....... come out hive since six o'clock. A. won't B. hasn't C. didn't D. haven't 17. ...... when you drive. A. Do careful B. Do be careful C. Be carefully D. Do be carefully 18. ....... don't like English. A. Some student B. Some of students C. Some of the student D. Some of the students 19. I'm very poor. I haven't ....... money left now. A. any B. none C. some D. no 20. There is only one student in the classroom ....... his lesson. A. prepares B. to prepare C. was preparing D. preparing 21. Life without ...... would be dull. A. a laughter B. an laughter C. the laughter D. laughter 22. My uncle's office is on ....... A. third floor B. the third floor C. floor three D. three's floor 23. The police have already found the ....... jewels. A. steal B. stole C. stealing D. stolen 24. The best animals in the show was the ...... dogs. A. dancer B. dancers C. dancing D. danced 25. Try again. Don't give ....... hope. A. out B. up C. on D. off 26. It's dark in here. Please turn ....... the lights. A. on B. out C. over D. off 27. "Did you like my friend?" - Very much. She's ....... charming as you said she was. A. as B. very C. more D. too 28. Thursday is the ...... day of the week. A. five B. fivth C. fiveth D. fifth 29. We hear you ...... to ban three days ago. A. have gone B. went C. had gone D. is going 30. Most students ...... hard for the last few weeks. A. were working B. worked C. had worked D. have been working 31. Read ....... on the board please. A. a first sentence B. first sentence C. first sentence D. the first sentence 32. Neither of the two girls ...... my student. A. is B. are C. have been D. has been 33. She has her own friends, she doesn't want ....... A. our B. ours C. our's 34. I am ...... in the story. A. very interested B. interested C. much interested 35. ...... time will they spend in Bangkok? A. How much B. how many C. How long 36. You have tea for breakfast, ...... you? A. haven't B. don't C. won't D. have 37. I am sure the answer to my letter ....... by next Friday morning. A. will come B. has come C. is coming D. was coming 38. Before it was sold the broken machine was cleaned and ...... A. looked for B. put right C. kept up D. given back 39. Mary's watch ....... at 6.00. A. finished B. stopped C. ended 40. This is ....... elephant I have ever seen. A. the most big B. most big C. the biggest D. the bigest 41. Wedding rings are made of ....... A. gold B. a gold C. the gold D. golds 42. ...... you angry with him? A. Do B. Why C. Have D. Are 43. There are two ...... in the word "pretty". A. Ts B. T C. TT D. T's 44. "Whose belt isit?" - "It's my ......." A. sister B. sisters C. sister's D. sisters' 45. The smaller the room, ....... furniture it needs. A. a little B. the few C. the less D. the least 46. If I say that I'd rather wait, I mean that I ...... A. prefer to wait B. like to wait C. refuse to wait D. promise to wait 47. What ......! The rain has not stopped all day. A. a weather B. the weather C. weather 48. Have you ever heard this song sung ...... in Thailand? A. singing B. sing C. sung D. sang 49. Varia is sick but Peter is ...... A. good B. well C. so 50. Mary likes watching TV ...... does John. A. so B. either C. neither D. nor TEST 18 I- Choose the best answer: 1. He ...... watch TV in the evening. A. often doesn't B. don't often C. doesn't often D. often doesn't 2. I like ...... tennis but I wouldn't like ...... with her. She's such a bad loser.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 21A. to play/ to play B. playing/to play C.playing/ playing D. to play/playing 3. While he was painting the ceiling, he ....... down. A. falls B. was falling C. fell D. fallen 4. Let me drive now. You ....... since early morning. A. drove B. have drove C. was driving D.you have been driving 5. Are you used ..... with chopsticks? A. to eating B. to ate C. to eat D. eating 6. A shop which sells books is a ...... A. newsagent's B. stationer's C. library D. bookshop 7. I'm afraid of ...... home alone at night. A. to stay at B. stay at C. staying at D. staying 8. May I watch the game ..... we are having lunch? A. while B. during C. between D. just 9. She couldn't reach the phone because she ...... a bath. A. had B. had been having C. was having D. is having 10. It is 10 p.m, she ..... for nearly four hours. A. is studying B. was studying C. studies D. has been studying 11. The thing I hate most about ...... is the boredom. A. employ B. unemloyed C. employment D. being unemployed 12. In developed countries unemployed people can get ...... A. employment B. benefit C . employment benefit D. unemployment benefit 13. Her ....... include swimming and reading. A. interesting B. interests C. interested D. interest 14. Ask him ....... in. Don't keep him standing at the door. A. to come B. come C . c o m i n g D. came 15. ....... you work hard, you'll fail the exam. A. If B. While C. Because D. Unless 16. Forests will disappear ....... we stop cutting down trees. A. unless B. if C. when D. whole 17. I found it ....... to learn English by myself. A. easy not B. not easy C. easily D. more easily 18. The electricity failed while she ....... our dinner. A. is cooking B. has cooked C. was cooking D. has been cooked 19. The police must try to catch those men who ...... dangerously . A. drive B. drove C. is driving D. drives 20. If I ...... you, I would forget to buy that car. A. am B. have been C. was D. were 21. How much is it. - ...... A. It's cost $ 10 B. They are $ 10 C. This is $ 10 D. It's $ 10 22. There is ....... water in the cup. A. many B. few C. a few D. much 23. I rang the bell but there was ....... at home. A. someone B. anyone C. no one D. everyone 24. They made her work harder. A. She was made to work harder. B. She was made work harder. C. She was made working harder. D. She is made to work harder. 25. It started to rain at 2 o'clock and it is still raining. A. It has been raining at 2 o'clock. B. It has been raining since 2 o'clock. C. It has been raining for 2 o'clock. D. It has been raining in 2 o'clock. 26. They don't use this room very often. A. This room is very often used. B. This room isn't very often used. C. This room is used not very often. D. This room isn't used very often. 27. They needn't finish their work tonight. A. Their work isn't need to finish tonight.B. Their work needn't to be finished tonight. C. Their work needn't be finished tonight.D. Their work isn't needn't to finish tonight. 28. ...... her recently? A. Have you saw B. Have you seen. C. Did you see D. Do you see 29. I only had a day to visit all the tourist ....... there. A. attractions B. attracts C. attractive D. attractively 30. He failed the exam ...... he was lazy. A. unless B. if C. because D. while 31. We visited the coastal villages which ..... by the storm. A. destroy B. destroying C. destroyed D. were destroyed 32. ......? - Thirty pounds. A. What you want for that B. How much is it C. How much it costs D. What the price 33. I'm afraid of living ...... my own in a big city. A. in B. for C. by D. on 34. He always complains ...... his lazy students. A. on B. about C. of D. with 35. In the big cities, we have to put up with ..... and bad air. A. overcrowding B. overcrowd C . c r o w d D. crowded 36. We shall need to use our brains more and more ...... the future. A. at B. for C. in D. on 37. His friends persuaded him ...... smoking. A. to give up B. giving up C. give up D. gave up 38. Fresh air is of great ..... to our health. A. used B. use C. using D. useful 39. This farm grows rice. This is a .... f a r m . A. growing rice B. rice grown C. rice growing D. grown rice 40. Mrs Lan, ....... children learn very well, teaches us English. A. whom B. who C. who's D. whose 41. Bob is a ...... driver. He always gets an accident. A. careful B. good C. careless D. carelessly 42. Marconi also loved to do experiments with ....... A. electricity B. electrician C. electrical D. electric 43. Ann is ...... than her sister. A. pretty B. more pretty C. prettier D. prettily 44. He is a very careful worker. He does everything ...... A. care B. careful C. carefully D. carelessly 45. You ...... to buy the house unless you save some money. A. are able B. aren't able C. will be able D. won't be able II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps: Wild animals (and wild plants) and the wild places where they live are seriously threatened almost everywhere. One species has become extinct in each year of this century. But many kinds are now in danger. Lack of attention would lead to the rapid advance of process of extinction. Already many kinds of wild animals has been so reduced in number that their role in the ecosystem is forgotten. Animals like the great apes, the whales, seals etc thought to be in danger of extinction. But even more important, perhaps, than individuals kinds of animals and plants, whole habitats are in danger of vanishing: marshes are being drained; and the world forests, especially the tropical forests are being cut down to satisfy man's need of timber and paper. 46. What would happen to the human beings if the wild life vanished? A. many species would quickly become extinct.B. the human life would be seriously threatened. C. species would go on dying out. D. tropical forests would be cut down. 47. What is more important than individual kinds of animals and plants? A. the vanishing of whole habitats.B. the extinction of many species. C. the rapid advance of the process of extinction.D. man's need of timber and paper. 48. What does the writer caution us against? A. cutting down the tropical forests. B. hunting wild animals.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 22C. draining mashes. D. destroying our environment. 49. What would happen if we cut down forests? Cutting down forests would cause ...... A. the changes of temperature B. the flood C. both A and B are correct D. none are correct 50. "to threaten" in the passage means ...... A. to pollute B. to give fear to C. to vanish D. to poison TEST 19 I. GRAMMAR AND STRUCTURE Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you choose. 1.You had a headache yesterday,....?A. hadn’t youB. do youC. didn’t you D. did you 1. My son was ill. He has been in hospital...........Monday. A. since B. from C. on D. after 2. Maria hasn’t visited her home in Spain.................. A. for many years B. since many years C. many years since D. many years ago 3. Jim is two years ................than Tom.A. old B. elder C.. older D. eldest 4. You had better .................much in class. A. not talk B. not to talk C. don’t talk D. hasn’t talked 5. Is there .....who can speak Chinese?A. someone B. anyone C. no one D. everyone 6. What’s the matter? Haven’t you started .................? A. just B. yet C. already D. recently 7. How many plays......................?A. did Shakespeare write has Shakespeare written C. Shakespeare wrote D. Shakespeare has written 8. If you don’t take these pills, you................. A. not feel well B. don’t feel well C. will feel well D. you won’t feel well 9. We are very ..............after school A. tire B. tiring C. tiredly D. tired 10. Their parents are as strict as ................. A. we do B. our C. ours D. we are 11. Do you know .................? A. who is Marie Curie B. who Marie Curie is C. who was Marie Curie D. who Marie Curie was 12. The children were bored.................the film A. at B. for C. by D. with 13. Have you got any tickets...............me? A. to B. of C. by D. for 14. What time do you get up..............the morning? A. at B. on C. for D. in 15. Newton was born ...................December 25th, 1642. A. in B. on C. at D. from 16. He worked .............than his brother. A. more hard B. hard C. harder D. more hardly 17. She doesn’t enjoy.............to the dentist A. go B. to go C. going D. went 18. I hate asking my mother ...............money A. for B. to C. my D. about 19. She isn’t a student. She.................school two years ago. A. leave B. leaving C. left D. ha s l eft II. VOCABULARY AND EXPRESSION Choose the best answers 20. Don’t read that book. It’s................ A. bore B. boring C. bored D. boredom 21. The students are.................in learning more about the subject. A. interest B. interesting C. interested D. interests 22. That man speaks English very.................. A. good B. well C. better D. b est 23. I have bought a present for my mother and now I need some ….. . A. paper wrapping B. wrap paper C. wrapped paper D. wrapping paper 24. In Britain unemployed people can get ...................benefit A. unemploying B. unemployed C. unemployment D. unemploy 25. My uncle lives in England buthe speaks ................. A. French B. France C. England D. English 26. Issac Newton was an English physicist, whose theory of............ . A. gravitation B. relativity C. evolution D. digestion 27. A person who studies language is a.................. A. biologist B. physicist C. linguist D. mathematician 28. Ivan Pavlov, whose .....................on digestion made him famous, was a Russian scientist A. invention B. theory C. work D. development 29. J. Watt was a Scottish .................... A. invent B. inventor C. inventer D. invention| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 23III. READING COMPREHENSION Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best suited to each gap A. Michael Faraday, the great English physicist was born ....(31)... 1791 in London. His family ...(32)... very poor and he didn’t learn...(33)..... When he was 14, he worked in a bookshop ....(34).... he had a good chance to read books. He ....(35).... to some talks about science. One day Michael went to a ....(36)..... by Humphry Davy, England’s ....(37).... scientist of the time. He liked his talks very much, and ....(38).... months later he became Davy’s laboratory assistant. Like Davy, he became....(39)....in electricity. He spent a lot of time...(40).... it and at last he saw that electricity could be made by a machine. He died in 1867. 30. A. on B. at C. in D. since 31. A. is B. was C. been D. b e 32. A. much B. many C. more D. most 33. A. that B. where C. when D. and 34. A. go B. use to go C. used to go D. used to going 35. A. speak B. tell C. talk D. discussion 36. A. great B. greater C. greatly D. greatest 37. A. few B. a few C. little D. a little 38. A. interest B. interested C. interesting D. interest 39. A. to study B. studying C. study D. studied B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is correct Mr. Smith is 54. Until last year he was a manager in a factory. He had worked for the same company since he left school. He had a good job. When his company had to close because of difficulties, he became unemployed. “ It’s funny really. I don’t feel old but it’s easy to start looking for ajob at my age. I’m interested in learning a new skill but nobody wants to train me. I’m tired of sitting around the house. When I was with my company I was bored with doing the same thing everyday, but now I really enjoy doing the job again.” 40. Mr. Smith used to work in a............ A. factory B. school C. hospital D. supermarket 41. Since he left school had worked for.......... A. many companies B. two companies C. one company D. no companies 42. His job was ............... A. bad B. good C. not good D. very good 43. Mr. Smith is ...............no w A. a manager B. a teacher C. out of work D. trainer 44. He became unemployed because .............. A. he didn’t like his job B. his company had to close C. he was bored with his job D. nobody wants to train him 45. He finds it is............... A. difficult to start looking for a job at his age B. easy to start looking for a job at his age C. not difficult to start looking for a job at his age D. very easy to start looking for a job at his age 46. Nobody wants to train him because he.......... A. is old B. is tired C. doesn’t feel old D. is interested in learning a new skill 47. Because he is unemployed, he always ............. A. learns a new skill B . does the same thing everyday C. sits around the house D. goes to his company 48. When he was with his company, he had to.......... A. do a lot of things B. sit around the house C. learn a new skill D. do the same thing everyday 49. Now he really enjoys.............. A. doing a job again B. doing nothing at all C. being a manager again D. working in a factory again T E S T 2 0 I. GRAMMAR AND STRUCTURE Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you choose 1. What time ..................on television? A. is the news B. are the news| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 24C. is news D. are news 2. That boy is better .............math than I am A. in B. at C. for D. with 3. “Don’t cook a meal for me”, he said “ I’ve already.......” A. eat B. eating C. eaten D. ate 4. The room is empty, but I feel that..........is watching me. A. somebody B. anybody C. nobody D. everybody 5. I know that she .................in the library at the moment A. works B. is working C. worked D. has worked 6. She looks very.............when I told her the news A. happily B. happiness C. happy D. was happy 7. I haven’t seen Tom.......three months A. since B. for C. until D. before 8. It is very cold..............win ter. A. on B. in C. at D. since 9. The children were bored...................the film A. in B. by C. with D. of 10. My brother speaks English very........... A. bad B. badly C. worse D. w or st 11. The girl..........is talking to Peter is my sister A. who B. that C. whose D. w hi ch 12. When we looked at the baby last night, he............ A. sleep B. slept C. sleeping D. was sleeping 13. Mary sings.............than Laura. A. more beautiful B. beautifully C. more beautifully D. most beautifully 14. We started ...........English 3 years ago. A. to learn B. learn C. learning D. learned 15. That is the room................the meeting is held. A. which B. who C. that D. where 16. It is this watch..................I gave my sister for her birthday A. which B. that C. who D. w ho s e 17. This is the best book I............ A. read B. to read C. was reading D. have read 18. My father is really interested in................books A. read B. to read C. reading D. reads 19. What do you call a person who...............physics? A. study B studying C. studies D. studied 20. J. Watt..........the steam engine A. invent B. invents C. invented D. has invented II. VOCABULARY AND _EXPRESSION A. Choose the best answers 21. When a boy, Faraday didn’t have much........... A. school B. schooling C. study D. studying 22. Mr Sayer bores me. I think he is a............man A. bore B. boring C. bored D. boredom 23. Nam can run the..............in my class A. fast B. fastly C. most fast D. fastest 24. Mark Twain’s wife had great influence............his books A. in B. on C. at D. o f 25. I love.................forest, hills and fields from the height A. to watch B. watch C. watching D. watched 26. Driving fast is very............ A. danger B. dangerous C. dangerously D. more dangerous 27. English has got a lot of ............. A. borrowings B. borrowing C. borrow D. borrows 28. A person who studies mathematics is a............... A. mathematist B. mathematicians C. mathematician D. math 29. In England there are a lot of regional ............... A. different B. differences C. differ D. differently 30. Millions of .................come to England every year A. visiting B. visiters C. visitors D visit B. Choose the letter of the underlined portion which is not correct 31. I haven’t smoked since a long time| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 25 A B C D 32. Your bicycle is different than mine. A B C D 33. Did you hear from your cousins and friends recently? A B C D 34. This is the city which I was born A B C D 35. Laura use to sit next to me in classroom A B C D 36. We have seen this film last year. A B C D 37. Are you interesting in talking with him? A B C D 38. Would you mind show your passport? A B C D 39. We will have a picnic if it rains. A B C D 40. They are the people who cars were stolen. A B C D III. READING COMPREHENSION Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best suited to the gap Many people who work in London prefer to live ...(41)...it, and to go in to their offices, factories or schools everyday ...(42)...train, car or bus, even though this means they have to get up ...(43)...in the morning and come home later in the evening. One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden ...(44)...a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country ...(45)...a garden of one’s own. Then, in the country one can rest from the ...(46)...and hurry of the town. Although one has ...(47)...up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night, and during weekends. ...(48)...summer evenings one can enjoy the fresh, clean air of the country. ...(49)... one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs ...(50)...are needed in the garden. 41. A. outside B. in C. Inside D. o ut 42. A. in B. on C. by D. with 43. A. early B. earlier C. earliest D. more early 44. . is costing B. costs C. cost D. has cost 45. A. in B. at C. for D. with 46. A. noisy B. noisily C. noise D. noisier 47. A. get B. to get C. getting D. got 48. A. in B. on C. at D. for 49. A. When B. unless C. although D. if 50. A. who B. which C. where D. whose T E S T 2 1 I. GRAMMAR AND STRUCTURE Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you choose 1. He couldn’t go far because he was afraid of........... A. to fly B. flying C. be flying D. being flying 2. I’m worried ..........taking my oral exam A. about B. that C. of D. to 3. I like the game.......is easy to play A. it B. who C. what D. which 4. I’ve got ...........sugar than you A. little B. more little C. less D. littler 5. These students work..........than mine A. hard B. harder C. hardly D. more hardly 6. I like playing tennis but I wouldn’t like...........wit h h er A. play B. playing C. to play D. played 7. While I ...............yesterday afternoon, someone stole my clothes A. am swimming B. swam C. was swimming D. swimming 8. John was tired..........sitting up all night A. for B. with C. of D. by 9. I wish I...............a millionaire. A. be B. am C. has been D. were 10. If it didn’t rain today, we ..............on a picnic A. will go B. go C. went D. would go 11. I’ll stop.............if you turn on the radio| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 26 A. talk B. talking C. to talk D. being talked 12. That is the restaurant...............we had lunch yesterday A. which B. it C. where D. there 13. I spoke to a man..............son was a pilot A. who B. which C. he D. whose 14. Who is the.............in this class? A. old B. older C. elder D. oldest 15. Hoa’s uncle............in Washington for 3 years A. works B. is working C. has worked D. worked 16. Maria hasn’t called her parents............ A. just B. ago C. already D. yet 17. Computers..............to do a lot of jobs these days A. use B. are using C. are used D. using 18. If it is fine tomorrow, we..........for a swim A. will go B. went C. are going D. to go 19. Mary can cook ............than Lan does A. as good B. better C. as well D. more good 20. Unless Joan .......... a good job before September, she will stay on at school. A. will find B. finding C. found D. finds II. VOCABULARY AND _EXPRESSION 21. Rose married a..............businessman A. success B. successful C. succeed D. successfully 22. A person who studies science is a............... A. sciencer B. scientist C. science D. scientor 23. He became famous at the............of 21 A. old B. older C. elder D. age 24. James Watt, whose........of the steam engine is famous throughout the world , is a Scottish scientist A. invent B. inventor C. invention D. inventing 25. Vietnam is a ............country A. develop B. developing C. developed D. development 26. Britain is a wheat..........country. A. produce B. production C. producing D. produced 27. She comes from China. She is............ A. China B. Chiner C. Chinese D. Chine 28. Do it....................or you’ll sorry afterwards. A. care B. careful C. carefully D. careless 29. You can’t drive..........you have got a license A. if B. when C. not D. unless 30. The children were too..........to sleep A. excite B. excited C. exciting D. excitement III. READING COMPREHENSION A. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best suited to the gaps I was driving along the High Street towards the car park ....(31)...I usually park my car. I was reaching the traffic lights which ...(32)...on the corner of Oxford Street. The ...(33)...were green. The lights changed to red and I braked. The Mini...(34)........was traveling behind me failed to stop and crashed into the back of my...(35)..., which got damage to the back lights. The girl who ...(36)...the Mini got out and was very rude. My friend, who was in the front ...(37)...seat of my car was very upset. The girl ...(38)...sister had been in the car with her blamed us and ...(39)...us several rude names. I know it was exactly 3.15 when it happened ...(40)...the clock in my car stopped. 31. A. which B. there C. where D. place 32. A. are B. is C. been D. being 33. A. car B. car park C. traffic D. lights 34. A. what B. which C. it D. where 35. A. lights B. car C. car park D. clock 36. A. was driving B. is driving C. drove D. driving 37. A. people B. audience C. passenger D. customer 38. A. who B. her C. which D. whose 39. A. called B. calling C. call D. was calling 40. A. and B. because C. but D. so B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is correct I had a terrible time last Saturday. It ...(41)...rather cold, but quite sunny, ...(42)...after lunch I walked into town. I wanted ...(43)...a pullover. I was looking in the window of a clothes shop when ...(44...) stole my wallet. While I ...(45)...home, it started to rain and I arrived home cold and miserable. I decided to have a hot bath. I was getting ready to have my bath ...(46)...the doorbell rang. It was a salesman and it ...(47)...me several minutes to make ...(48)...go away. Unfortunately, all the time he was talking to me the water...(49).... You can imagine the state of the...(50)...! 41. A. is B. was C. were D. been 42. A. so B. and C. because D. unless 43. A. bought B. buying C. buy D. to buy 44. A. anyone B. someone C. one D. everyone 45. A. walked B. walking C. being walk D. was walking 46. A. when B. so C. and D. if 47. A. got B. made C. took D. had 48. A. he B. his C. him D. himself 49. A. has run B. ran C. running D. was running| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 2750. A. kitchen B. bathroom C. bedroom D. living room TEST 22 I. GRAMMAR AND STRUCTURE Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you choose. 1. His funny story is ............. A. amuse B. amusing C. amused D. amusement 2. I can’t stand...........my Mum for money. A. ask B. to ask C. asking D. asked 3. England won the World Cup..........1966. A. at B. in C. on D. from 4. It is dangerous ..............sky-diving. A. to practise B. practise C. practising D. practice 5. The streets are crowded with a population..........has no interest in learning. A. who B. which C. whom D. whose 6. My physics course is.................than my math course. A. difficult B. as difficult C. difficuter D. more difficult 7. I have never seen a .............film than this. A. as boring B. bored C. more boring D. more bored 8. Who is the...........of the two sister? A. taller B. tallest C. tall D. most tall 9. The boys don’t enjoy...........lessons. They’d like............games A. do/play B. doing/playing C. to do/to play D. doing/to play 10. My brother ...............for this company since he left school. A. works B. has worked C. is working D. worked 11. Do you know....................? A. what the writer name is B. what is the writer’s name C. what the writer’s name is D. what is the writer name 12. We ..............a new house yet. A. have found B. didn’t found C. not found D. haven’t found 13. When I...............to see them, they...........chess. A. came/played B. came/were playing C. was coming/was playing D. was coming/playing 14. I don’t like the stories.............have unhappy endings. A. that B. which C. they D. whose 15. Peter finished his work the...............of all. A. faster B. more fastly C. fastest D. most fastly 16. They would be very sad if you..............them A. didn’t visit B. not visited C. wasn’t visit D. visited 17. We like going swimming ...........su m m e r A. on B. at C. during D. in 18. It’s the film.................we saw last year. A. which B. that C. it D. what 19. We will be late if the bus.............soon. A. won’t arrive B. doesn’t arrive C. isn’t arriving D. not arrive 20. Sally ................a computer for her birthday. A. was give B. gave C. being given D. was given II. VOCABULARY AND -EXPRESSION 21. Her ............ include swimming and dancing A. interest B. interests C. interesting D. interested 22. She lives in Tokyo. She speaks.......... A. Japan B. Japanese C. Japan language D. language Japanese 23. Paris has such ..........as the Lowore and the Eiffel Tower. A. attractions B. attractive C. attracted D. attracting 24. A person who studies biology is a............. A. biologer B. biologist C. physicer D. physicist 25. Vietnam is a ...........country. A. develop B. development C. developed D. developing 26. We worked very hard yesterday. It was a..............day. A. tired B. tiring C. tire D. tiringly 27. ...........morning exercises is very good for our health. A. Do B. Done C. Did D. Doing 28. Smoking is...............to our health. A. harm B. harmful C. harmless D. harming 29. Who drive more.............., men or women? A. careful B. carefully C. careless D. as carelessly 30.Gravity is the force of the Earth to attract .........towards its center. A. thing B. nothing C. something D. everything III. READING COMPREHENSION A. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is correct I was born in Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is on the bank of the River Tyne. It is quite big, with a population of about 200,000 people. There is a cathe-dral and a university. There are five bridges over the River Tyne, which link Newcastle to the next town, Gateshead, where there is one of the biggest shopping centers in the world. A few years ago, the main industries were shipbuilding and coalmining, but now the chemical and soap industries are important. I moved to London ten years ago but I often return to Newcastle. I miss the people, who are very friendly, and I miss the beautiful countryside near the city, where there are so many hills and streams. People who are born near the River Tyne have a special name. They are called “Geodies”. I am vary pleased to be called a “Geodies”.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 2831. The writer was born: A. in Newcastle near the North East of England B. in a town in the North East of England C. in a city near Newcastle D. in Newcastle, a city in the North East of England 32. What is on the bank of the River Tyne? A. North East of England B. Newcastle city C. A cathedral D. A university 33. What is quite big? A. Newcastle city B. The river Tyne C. The next town, Gateshead D. the university 34. Newcastle city has a population of........ A. 200,000 people B. less than 200,000 people C. more than 200,000 people D. about 200,000 people 35. What link Newcastle to the next town? A. One bridge B. Gateshead C. Five bridges D. a shopping center 36. Where there is one of the biggest shopping centers in the world? A. North East of England B. Newcastle C. River Tyne D. Gateshead 37. What are the main industries in Newcastle now? A. shipbuilding B. coalmining C. soap industry D. chemical and soap industry 38. Where does the writer lives now? A. Newcastle B. Gateshead C. North East of England D. London 39. What does the writer miss? A. the people B. the beautiful countries C. the hills and the streams D. the people and the beautiful countries 40. Who are called “Geodies”? A. people who are born in Newcastle B. people who are born in England C. people who are born near the River Tyne D. people who are born in London B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best suited to the gaps I ...(41)...from Switzerland. I came to London six months ago ...(42)...English. I haven’t met many English people...(43)..., only my teachers. I started ...(44)...English at school in Switzerland when I was eleven, so I have learnt it for nearly ten years. At first ...(45)...London, I couldn’t ...(46)...anything, but now my English is improved. I have just taken an exam. ...(47)...I pass, I will move into the next class. I’m ...(48)...today be-cause my parents will come tomorrow to stay ...(49)...me for a few days and I haven’t seen them for a long time. They have never been to England and they ...(50)... English. 41. A. come B. am coming C. came D. have come 42. A. learn B. learning C. am learning D. to learn 43. A. just B. already C. yet D. since 44. A. learn B. learned C. to learn D. learning 45. A. in B. at C. on D. from 46. A. understand B. know C. listen D. hear 47. A. Because B. When C. Unless D. If 48. A. excite B. exciting C. excited D. excitement 49. A. by B. with C. near D. of 50. not speak B. can’t speak C. don’t speak D. aren’t speaking T E S T 2 3 I. GRAMMAR AND STRUCTURE 1. They live.............an old house in the middle of the village. A. at B. in C. on D. beside 2. I haven’t seen.................films for months. A. a B. the C. some D. any 3. I would rather not go out this evening if you........... A. don’t mind B. didn’t mind C. not mind D. not minded 4. They ..........already........ a new bridge. A. did/build B. have/built C. were/built D. have been/built 5. Both she and her husband are............work. They are trying to look for new jobs. A. out in B. in for C. out with D. out of 6. The museum ..............we visited last weekend was built in 1805. A. what B. which C. where D. it 7. The train ..............for Hanoi at 6p.m A. leaves B. is leaving C. will leave D. has left 8. Unless you stop smoking, you............ill A. are B. were C. will be D. will being 9. While we were..............holiday, we spent most of our time sightseeing A. at B. in C. on D. for 10. British people often go to the country............weekends. A. during B. at C. on D. at 11. We are.........with doing housework all day. A. fed B. tired C. interested D. bored 12. I’m afraid..............going alone in the dark A. of B. for C. with D. by 13. You ..........pass this exam if you don’t work hard. A. will pass B. pass C. passed D. won’t pass 14. Tourists ..............most of the sights of London by a guide. A. will show B. be shown C. being shown D. will be shown 15. English ................in many places of the world.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 29 A. spoken B. are spoke C. is spoken D. being spoken 16. What ............if your father gave you $200? A. you will buy B. will you buy C. you would buy D. would you buy 17. Most children wish they ...............take examinations. A. didn’t have to B. not had to C. did have to D. hadn’t to 18. The students who.............in my class come from many countries in the world. A. is B. are C. being D. to be 19. The boy .............sister is my friend works very hard. A. who B. whom C. his D. whose 20. You will be late for school...........you get up earlier. A. if B. unless C. if not D. because II. VOCABULARY AND _EXPRESSION A. 21. Edison was a famous American........... A. inventer B. invention C. inventing D. inventor 22. Today it is very difficult to find a good job because there are a lot of ..........for every job. A. applications B. applying C. applicants D. appliers 23. Fruit and vegetables are ............food. A. healthy B. health C. healthful D. healthless 24. Natasa lives in Moscow. She speaks.............. A. Russia B. language Russian C. Russian D. Russia language 25. ................is harmful to our health. A. Smoke B. To smoke C. Being smoke D. Smoking 26. Earnest Hemingway was a famous........... A. write B. writer C. writor D. writing 27. Newton developed the theory of............ A. gravitation B. gravity C. relativity D. relative 28. What do you call the man ..............daughter has won the prize? A. who B. whom C. his D. whose 29. My children are fond of.................books. A. to read B. read C. reading D. being read 30. Simplicity is the ........... of English. A. strong B. strongest C. stronger D. strength B. 31. If you lived in Hollywood, you would met famous film stars everyday. A B C D 32. That is the man he works in the same factory with me. A B C D 33. I used to watching television a lot when I was little. A B C D 34. She feels more happier than ever before. A B C D 35. This tree is planted by my grandfather many years ago. A B C D 36. The children are very boring with the film and want to go home. A B C D 37. This is the city which I was born and grew up. A B C D 38. Do you have many money in the bank? A B C D 39. “The old man and the sea” is the good book I have ever read. A B C D 40. It is difficult learning a language well. A B C D III. READING COMPREHENSION The world around us ...(41)...very colourful. The place...(42)...be very dull if there was no colour. People like to surround with colourful things. Many years ago, people...(43)... to make themselves as colourful ...(44).... the things they saw. They did this by...(45)... patterns on their bodies and painting...(46).... When they learned to make cloth to cover their bodies, they ...(47)...to find ways and means of colouring it brightly. In time, they discovered the method of dyeing their clothes. People knew how to dye their clothes even before they knew ...(48)...to read or write. During that times, men ...(49)...how to make dye, so they got their colours from what they...(50)...around them. 41. A. was B. has been C. is D. are 42. A. will B. should C. could D. would 43. A. wanted B. were wanted C. have wanted D. wanting 44. A. than B. like C. as D. more 45. A. make B. making C. made D. have made 46. A. they B. them C. their D. themselves 47. A. try B. tried C. trying D. to try 48. A. what B. which C. how D. where 49. A. not knew B. did know C. didn’t know D. didn’t knew 50. A. can find B. could find C. should find D. must find T e s t   2 4 I. GRAMMAR-VOCABULARY Choose the best answer from A, B, C or D. 1. That boy is better……….English than I am. A . in B. at C. for D. with 2. Sometimes I get up before the sun ………. A. rise B. rose C. had risen D. rises 3.I decided not to do unless Peter …… A. go B. went C. was gone D. have gone 4. This type of radio ………first………many years ago. A. has….introduced B. has been…..introduced| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 30C. was….introducing D. was…introduced 5. She spoke much more fluently than I……… A. was B. am C. did D. will be 6.I think he could have played better than he…….. A. could B. did C. have D. can 7. She sings better than everybody else in this group…….. A. does B. do C .is D. sing 8.I think you……… tell the police all you know about the robbery. A. are best B. are better C. have best D. had better 9.I should like to have an opportunity………Peter A. of meeting B. meeting C. meet D. to meet 10. He is ……..important person. A. a B. an C. the D. any 11. We are going to ……..lunch at one o’clock A. has B. take C. ate D. consumer 12. If you are selfish, you……….the lives of many people. A. would endanger B. will endanger C. were endanger D. are endanger 13. Why was Peter absent yesterday? He ………..a bad cold. A. had had B. was having C. had D. is having 14. If you were not for his kindness, you ………..in hospital now. A. are B. will be C. were D. would be 15.I heard somebody ………….for help so I ran to the river. A. call B. called C. has called D. was called 16.I hope that ……..me when you come to India. A. you’ll visit B. you’ re visiting C. you would visit D. you visited 17. If you are tired, go and………for a while. A. to rest B. rest C. resting D. rested 18. There……….a dozen oranges in the basket. A. is B. are C. be D. has been 19.I wish this exam …………easier. A. is B. was C. will be D. would 20. You had better …………if you want to catch the train. A. to run B. running C. run D. ran 21. You were pleased when you heard the result,………..? A. didn’t you B. weren’t you C. wasn’t it D. didn’t it 22. Wedding rings are usually made of………… A. gold B. a gold C. the gold D. golds 23. Mrs Jane stood up and said a few words ………..to the visitors. A. to welcome B. of welcome C. of welcomes D. for welcoming 24.I bought……….yesterday. A. a trouser B. a pair of trousers C. a trousers D. the trousers 25. Fred came to the meeting but Frank………… A. isn’t B. hasn’t C. didn’t D. wasn’t 26. Our flat is very small. We wish we……….another bed room. A. had B. have C. have had D. will have 27.I……….Jim for a long time. A. know B. knew C. have known D. had known 28……… your house painted last year ? A. Did B. Was C. Had D. Have 29. When I was a boy, I…………tea to coffee. A. preferred B. was C. had D. have 30. Your friend speaks English very well, doesn’t he ? Yes, she …………English since she was a little girl. A. has been speaking B. spoken C. used to speak D. has to speak II. READING COMPREHENSION. Choose the best answer from A, B, C or D to complete the dialogue. A: Hello, love. Have you had a good day at <31> ………..? B: Yes, quite good,<32>…….. that the manager was unpleasant <33>…………day. How about you? A: It was a quiet day. There wasn’t much work <34>………. so I got home early. B: Good for you. What for dinner? A: Well, when <35>……….dinner at a restaurant? It was <36>…………time ago that I can’t remember. Can’t we go tonight? B: Well, it’s a good idea, but let’s not <37>………tonight because I want to watch football on the television. A: Oh, I forgot <38>………….you. There’s something <39>………the television. I want to watch a programme this afternoon but I <40> get a picture. B: All right, I believe you. Which restaurant do you want to go to? 31. A. work B. job C. office D. factory 32. A. but B. expect C. though D. except 33. A. in the all B. the all C. in the wholeD. the whole 34. A. to me to doB. for doing C. that I didD. for me to do 35. A. had we lastB. did we last have C. last had weD. did we have last 36. A. such a longB. a such long| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 31 C. so long a D. a so long 37. A. go away B. go out C. to go away D. to go out 38. A. to say B. to tell C. saying D. telling 39. A. wrong on B. bad on C. wrong with D. bad with 40. A. can’t B. couldn’t C.may not D. might not III. USE OF ENGLISH Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting. 41.I <A> went to the United State six <B> months ago because <C> mine cousin is <D> out there. 42.I was <A> such nervous that I <B> didn’t think I <C> would pass <D> the exam. 43. <A> Could you mind <B> telling me the way<C> to the<D> nearest restaurant? 44. I’m<A> afraid Petra is <B> on the phone. Do <C> you want to come in and<D>waiting? 45. You <A> pay about $50 <B> per person and can <C> having dinner and breakfast <D> there. III. STRUCTURES. Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one. 46. It started to rain at 2 o’clock and it is still raining. A. It has been raining at 2 o’clock. B. It has been raining since 2 o’clock. C. It has been raining for 2 o’clock. D. It has been raining in 2 o’clock. 47.I tried to eat the cake, but it was too sweet. A. It was such a sweet cake that I couldn’t eat it. B. It was so sweet cake that I couldn’t eat it. C. The cake was too sweet that I couldn’t eat it. D. The cake was very sweet that I couldn’t eat it. 48. My brother and I went to that school. A. I went to that school and my brother ,too. B. I went to that school and so my brother did. C. I went to that school and so did my brother. D. I went to that school and so my brother did, too. 49. She said to us “Don’t be late again” A. She said to us not to be late again. B. She told us to be not late again. C. She told to us not to be late again. D. She told us not to be late again. 50.I often get up early in the morning. A. I am used to getting up early in the morning. B. I am used to get up early in the morning. C. I used to get up early in the morning. D. I used to getting up early in the morning. T E S T 2 5 I. GRAMMAR AND VOCABULARY. Choose the best answer from A, B, C or D. 1. She came into the room while they ………television. A. have watches B. watches C. were watching D. have been watching 2………..if I take the map. A. I’ll get lost B. I’ll not get lost C. I would get lost D. I would get lost 3. I’m right,………? A. am not B. aren’t I C. am I D. isn’t it 4. He ……..his breakfast at seven o’clock. A. has not C. not has B. does not haveD. not have 5. The news………bad last night. A. were B. was C. has D. have been 6. Tim ………go fishing with his father when he was young. A. used to B. is used to C. has used to D. was used to 7.I like watching……….on television. A. football match B. footballs C. football D. a football 8. ‘‘If a thing isn’t……..” he said ‘‘I can’t give it away” A. mine B. of mine C. to me D. my 9. Will you……….me to post this letter tomorrow? A. remember B. remind C. mindD. suggest 10.I………him to arrive in a fortnight. A. expect B. hope C. think D. wait 11. Please don’t ……….to put stamps on the letter I gave you to post. A. forget B. remind C. realise D. remember 12. When the two women met, they stopped and kissed………. A. each one B. each another C. the other each D. each other 13. Will you……….me your pen for my examination this afternoon? A. borrow B. lend C. allow D. permit| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 3214. Mr Orson……….a car if he had enough money. A. will buy C. would buy B. bought D. has bought 15. He owes you a lot of money,……..? A isn’t it B. doesn’t he C. hasn’t he D. has he 16. Of course he would come to the meetingif you……….her A. asked B. have asked C. will asked D. have been asked 17.I ……….in the cafe having a drink when the police arrived. A. sat B. was sat C. was sitting D. have sat 18. It’s an hour since he………so he must be at the office now. A. is leaving B. was leaving C. has left D. left 19. Most students ……….hard for the last few weeks. A. were working C. have been working B. worked D. had worked 20. ‘‘You have been sick quite a few times since you arrived” ‘‘ I just can’t ………..to the cold weather” A. have used B. get used C. be used D. used 21. If anybody ………..a question, please ask me after class. A. has B. have C. have the D. had 22. Peter would rather …….early than late. A. to arriving B. arriving C. arrive D. arrived 23. He will tell you the truth when he………..back. A. will come B. would come C. comes D. will have come 24.I………the hot weather in Thailand. A .use to B. used to C. uses to D. am used to 25. Every one of us ………not want to stay there. A. does B. do C. doing D. done 26. They ……….try to be here before the class starts. A. would have B. should C. ought D. should have 27. The picture was sold for a great……….of money. A. cost B. sum C. value D. price 28. If you want a cheap air ticket you must ………..well in advanced. A. book B. engage C. reserve D. buy 29. He applied for a ………..in the office of a local newspaper. A. work B. duty C. career D. job 30. It takes half …………hour to walk fromhere to the station. A. a B. an C . t h e D. for READING COMPREHENSION Read the following passage and choose the best answer from A, B, C or D. Dear Angela, I was horrified when I found out that my 12-year-old daughter had been arrested for stealing some make-up from a high street chemist’s. This happened because she had been dared by some older children from her school. She was so frightened that she started crying –which is what attracted the attention of the shop assistant. The police were called and she was given a tell-off at the police station. Since this terrifying experience, she has been too afraid to go out on her own and cries all the time. My husband doesn’t seem to care that much. He says that she shouldn’t have stolen in the first place and was unlucky to be caught. Now it is over she must learn to live with it. But I feel a failure as a parent and am afraid that my child will turn to crime later on in life. Yours sincerely, Ashamed 31. Why has Ashamed written this letter? A. to describe her daughter B. to prove how naughty her daughter is C. to explain a problem D. to defend her daughter’s actions 32. Who do you think Angela is? A. her husband B. her daughter C. her old boyfriend D. an advise column in a magazine 33. Why did Ashamed’s daughter steal things? A. She was frightened by her friends. B. Her schoolmates urged her to do so. C. She was attracted by the make –up. D. She wanted to wear make-up. 34. How did Ashamed’s daughter feel afterwards? A. She was frightened.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 33B. She was angry. C. She wanted to turn to crime. D. She felt she was unlucky. 35. What is the husband’s attitude towards this incident? A. He is cold. B. He is not worried. C. He is terrified. D. He thinks she should learn to steal. STRUCTURES Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one. 36. Murder is the most serious of all crimes. A. Murder is very serious. B. Everyone is afraid of murder. C. No crime is more serious than murder. D. Murder is the dangerous crime. 37. This is the first time I have lived in a city with a high crime rate. A. I am not used to living in a city with a high crime rate. B. I am very afraid of living in a city with a high crime rate. C Living in a city with a high crime rate is dangerous. D. I don’t like to live in such a high crime rate. 38. I’ve never eaten this food before. A .It’s the first time I’ve eaten this food. B. It’s the most tasty food I’ve eaten. C. I’ve never eaten such a good food before. D. The food is so good that I’ve never eaten before. 39. We couldn’t go out because the weather was so bad. A .It was so bad a weather that we couldn’t go out. B. It was such a bad weather that we couldn’t go out. C. It was so bad weather that we couldn’t go out. D. It was such bad weather that we couldn’t go out. 40. Caroline asked me what time the meeting would end. A. Caroline said, ‘‘what time will the meeting end?” B. Caroline said, ‘‘what time would the meeting end?” C. Caroline said, ‘‘what time the meeting will end?” D. Caroline said, ‘‘what time the meeting would end?” 41. John said, ‘‘You’d better not lend them any money, Daisy.” A. John said Daisy not to lend them any money. B. John said to Daisy not lend them any money. C. John advised Daisy should not to lend them any money. D. John advised Daisy not to lend them any money. 42. Six years ago we started writing to each other A. We’ve been writing to each other for six years. B. We’ve been writing to each other since six years. C. We’re used to write to each other for six years. D. We used to write to each other for six years. 43.I haven’t stayed in a hotel for years. A. It’s years since I stay in a hotel. B. It’s years since I stayed in a hotel. C. I haven’t stayed in a hotel years ago. D. It’s years when I stayed in a hotel. 44. Eric hasn’t been to London since his sister’s birthday. A. Eric came to London on his sister’s birthday. B. The last time Eric went to London was on his sister’s birthday. C. Eric hasn’t visited to London for many years. D. Eric missed his sister’s birthday because he couldn’t go to London. 45. No one has been to collect the rubbish this week. A. The rubbish have not been collected this week. B. The rubbish has been collected this week. C. The rubbish has not been collected this week. D. The rubbish is not collected this week. T E S T 2 6 I. GRAMMAR AND VOCABULARY. Choose the best answer from A, B, C or D. 1. It was the longest film I have ever seen. It ……….three hours A .lasted B. stayed C. finished D. completed 2. No one was able to think …….the noise was goingon . A. during B. while C. since D. on account of 3. Everyone in the world ………..to lead a happy life. A. wants B . w a n t C. is wanting D. are wanting 4. In the newspaper there …….a lot of newsabout the earthquake A. was B. are C . i s D. be 5. We went to his town but there …………nothing interesting to see. A. are B . i s C. were D. was 6. The doctor wants to know what……….yesterday. A. did you eat B. were you eating C. have you eaten D. you ate 7 .Please call me when………….to go out. A. you ready B. you are ready C. are you ready D. ready| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 348.I advised him ………..too much about the result of the test. A. not to worrying B. not worrying C. not to worry D. don’tw o r r y 9. She allowed them………..to the cinema yesterday.A. to go B. from going C . w e n t D. did not go 10. Did you understand………..? A. what he said B. what did he say C. what has he said D. what he is saying 11. Sometimes I wonder why ………a new car. A. doesn’t he buy B. he not buy C. he doesn’t buy D. won’t he buy 12. He told us that many people ………..homeless by the fire last week. A. made B. having been made C. had made D. were made 13. London is……….as capital of great Britain. A. knows B. know C. known D. knew 14. The man……….. we met on the train was the headmaster. A. who B . w h o m C . w h i c h D. whose 15. Someone is knocking ………the door. A. in B. at C . o v e r D. o ut 16. His friend………. ..he would be back in an hour. A. spoke B. told C. said D. announced 17. He is ………a busy man that he really needs a helper. A. so B. such C. very D. so that 18. People usually ……….early for the show. A. arrive B. arrives C. arriving D. have arrived 19. Mary told her dog to………..down. A. lie B . l a i d C . l a y D. lying 20. The weather is………….today than yesterday. A. much better B. very better C. too better D. best 21. The artist …………painting you like is very young. A. who B. whom C. which D. whose 22. We have to wait ………tomorrow. A. which B. until C. before D. when 23. His father hasn’t seen him…………five years. A. fo r B. since C. during D. while 24. The selling price of that house and………..is $24,000. A. many furniture B. some furnitures C. some furniture D .many furnitures 25. My brother can’t play tomorrow and………. A. either I can B. neither can I C. neither I can D. I can’t, too 26.I didn’t dare………..him about the damage to his car. A. to tell B. telling C. for telling D. have tell 27. Peter …………my bicycle since eight o’clock yesterday morning. A. was having B. is having C. has had D. has been had 28. He won’t lend it to you unless you………..to return it punctually . A. would promise B. promising C. are promised D. promise 29. If you went to see him, you ……….. out the truth. A. find B. would find C. will find D. would have found 30. My uncle says that that shop …………down tomorrow. A. is being pulled B. will be pulled C. has been pulled D. is going to pull II. READING COMPREHENSION Choose the best answer from A, B, C or D to complete the text. John lay in hospital bed and look around. <31>……….beds in the ward, and each one had a patient in it. He wondered if the other patients had broken their legs <32>……… ,or whether they were suffering from something <33> ……. The man in the next bed smiled at John. ‘‘What are you in for?” he asked. ‘‘Broken leg”, said John. ‘‘ <34> ………………….” ‘‘ Same thing. Everybody here has a broken leg except for Fred over there” ‘‘What’s wrong with Fred?” John asked curiously. He looked across at Fred, and realised <35>……….. Fred was completely wrapped in bandages with only his nose showing! 31. A. There were several other B. Looking at all the other C. He could see all theD. There weren’t any other 32. A. then B. after all C. either D. too| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 35 33. A. just the sameB. other C. else D. that he was 34. A. Are you? B. What for? C. What about you?D. What’s it about? 35. A. there was a big problem for him B. what a silly question it was C. he didn’t know the answer D. what the question was for III. USE OF ENGLISH Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting. 36.<A>When there are <B> low sales, companies often decide <C> developing new <D> products. 37. Sorry, <A> could you say <B> that again? I <C> haven’t listened <D> for you. <A> Could you mind <B> telling me the way<C> to the<D> nearest restaurant? . 38. The <A> old house were <B> pulled down to <C> make room for <D> block of flats. 39. The students <A> were <B> interested <C>in take a trip to the National History Museum, but they <D> were not able to raise enough money. 40. After she <A> had bought <B> himself a new motorbike, <C> she sold <D> her bicycle 41. <A> Those homework that your teacher <B> assigned is due <C> on Tuesday unless you <D> have made prior arrangements to turn it in late. 42.<A> The president went <B> fishing <C> after he <D> has finished with the conference. 43. Please <A> give me <B> a few coffee and <C> some sugar <D> if you have any left. 44. When I <A> arrived at her house, I found she <B> has been out with her<C> new friend without <D> leaving me a note. 45. I <A> had not to work yesterday <B> because it was my day <C> off, so I was going <D> to see my friend instead. IV. STRUCTURES Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one. 46. She was so busy that she couldn’t answer the phone. A. She was very busy that she couldn’t answer the phone. B. She was too busy to answer the phone. C. She was too busy not to answer the phone. D. She was very busy so that she couldn’t answer the phone. 47. Paul is employed by Sony, isn’t he? A. Paul works for Sony, didn’t he? B. Paul works for Sony, did he? C. Paul works for Sony, doesn’t he? D. Paul works for Sony, does he? 48. ‘‘Can I borrow your pen please, Sam?” said Gillian. A. Gillian asked Sam if she can borrow his pen. B. Gillian asked Sam if she could borrow his pen. C. Gillian asked Sam she can borrow his pen. D. Gillian asked Sam she could borrow his pen. 49. I went to school with Madeline when we lived near each other. A. I used to go to school with Madeline when we lived near each other. B. Madeline and I lived near the school. C. I went to school nearby with Madeline. D. Madeline’s school was mine and we lived with each other. 50 .He prefers typing to writing by hand. A. He doesn’t like to write by hand at all. B. He likes typing better. C. He’d rather type than write by hand. D. He doesn’t like typing. T E S T 2 7 I. GRAMMAR AND VOCABULARY. Choose the best answer from A, B, C or D. 1. Please let Jack …………with you. A. go B. going C. to go D. goes 2.I………not sure about that. A. do B. have C. am D. shall 3. ‘‘Why was Bob so angry with his wife ?” ‘‘ Because of ……….late’’ A. her to be B. her being C. she is D. she be 4. ‘‘Do you ever plan to move back to Minnesota?” ‘‘No, but I occasionally think …….my friends there.” A. visiting B. to visit C. of visit D. of visiting 5. The visitors found the little girl’s conversation very……… A. amu s e B. amusing C. amused D. amusement 6. ‘‘How long have you known him?” ‘‘………………” A. since five years B. for five years C. ever since five years D. along five years| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 367.A child can …………easily . A. remembered B. remember C. remembers D. to remember 8…………is yours, the red one or the green one? A. w h y B. which C . w h e n D. w hat 9.I think he’ll join us,……….? A. doesn’t he B. won’t he C. don’t he D. will he 10. He is …………..to do such work. A. not enough strong B. strong not enough C. not strong enough D. enough strong 11. Haywood is the village …………. A. where I was born in B. which I was born C. in which I was born D. which I was born there 12.I wish today………….a holiday. A. is B . a m C. are D. were 13. You needn’t…………the money back for a year. A. to pay B . p a y C . p a i d D. be paid 14. Let’s not go out today,…………? A. shall we B. shan’t we C. will you D. won’t you 15. The doctor made me………in bed for a week. A. st a yin g B. stay C . s t a y e d D. to stay 16. ………….wants some tea?A. w hat B . w h o C . w h o m D. where 17. Does Peter own that car? No, I think his brother……….it now. A. has owned B. was owning C . o w n s D. can own 18. At this time tomorrow night I………..on a ship. A. sleep B. shall sleeping C. shall be slept D. shall be sleeping 19.I haven’t seen much of you lately. We ……….three months ago. A. last meet B. last met C. have last D. have last met 20. He asked her………….A. what day was it B. what day it was C. it was what day D. what was the day 21. Some people are used to……….in crowded buses and don’t mind it at all. A. ride B. riding C. rode D. ridden 22.‘‘I don’t know what Carol was a waitresshere.” ‘‘She ………..here on Saturdays since June.” A. has been working B. has working C. having working D. has been worked 23. ‘‘Did you check your paper?” ‘‘No, I ………..it now” A. checking B. am checking C. check D. checked 24. Did you know that she is expecting a baby? No, we……....to get the news . A. were surprise B. were surprising C. were surprised D. surprised 25. Inside the old house was …………a church. A. darker than B. as darker than C. darker that D. as darker that 26. Last Monday night thieves broke………..our flat. A. into B. down C. out of D. alw a ys 27.I know that he………in the library at this moment. A. works B. has worked C. is working D. was working 28. His choice of words…………very good. A. is B. are C . b e D. being 29.I haven’t seen John ……….two months.A. since B. for C. until D. before 30. Ann says that she’s never…………milk at home. A. use to drink B. used to drink C. use to drinking D. used to drinking II. READING COMPREHENSION. Choose the best answer from A, B, C or D to complete the following dialogue. Jane : Look. <31>…………. rain. Mark: I’m not sure about that, but the sun <32>…………behind those black clouds. Jane: And <33>…………..windy, too. Mark: Yes, but I <34>………. the weather <35> ……….. too much. Jane: <36>…………. the forecast? Mark: They say<37> ……….. fine for the next few days. Jane: Oh, <38>…………usually wrong. I <39>……….. we can go sightseeing now.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 37Mark: Oh, let’s go. It <40> ……… so far this week. Jane: All right, but <41>…………. my raincoat and umbrella with me. Mark: I think <42>……….. about nothing. 31. A. It’s raining B. It’s rained C. It’s going to rain D. it’s was raining 32. A. has disappeared B. already disappeared C. has gone to disappear D. disappear 33. A. It becomes B. it became C. it’s becoming D. it is become 34. A. don’t think B. isn’t thinking C. hasn’t thought D. am thinking 35. A. changed B. changes C. is going to change D. changing 36. A. Do you hear B. Are you hearing C. Are you heard D. Have you heard 37. A. it’s being B. it’s going to be C. it has been D. it was being 38. A. They B. There C. They are D. Here 39. A. not think B. am not thinking C. don’t think D. didn’t think 40. A. isn’t raining B. doesn’t rain C. didn’t rain D. hasn’t rained 41. A. I am going to take B. take C. I’ve taken D. took 42. A. you’ve worried B. you are worrying C. you worried D. you didn’t worry III. STRUCTURES. Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one. 43. In population, Los Angeles is not as big as New York. A. New York is bigger than Los Angeles in population. B. New York is not as crowded as Los Angeles. C. Los Angeles is more densely-populated than New York. B. New York is bigger than Los Angeles. 44. Mary would rather see more historic sights than go dancing. A. Mary would like to see historic sights than go dancing B. Mary likes historic sights when she can not go dancing. C. Mary would prefer to see more historic sights rather than go dancing. D. Mary had better see more historic sights. 45.A lot of language young people use is not understood by their parents. A. Young people use a lot of languages their parents can’t understand. B. A lot of language young people use is understandable by their parents. C. A lot of young people use the language their parents do not speak. D. Some parents can not understand a lot of the language young people use. 46. This is the worst production of this play I have ever seen. A. I have never seen so bad a production of this play. B. I have never seen such bad a production of this play. C. I have never seen so bad production of this play. B. I have never seen such bad production of this play. 47. ‘‘Could you wait a second while I get my books?” Peter said to Jane. A. Peter said to Jane to wait a second while he got his books. B. Peter said to Jane she could wait a second while he got his books. C. Peter asked Jane could wait a second while he got his books. D. Peter asked Jane to wait a second while he got his books. 48. Whenever she went to Paris she bought a new dress. A. She never went to Paris to buy a new dress. B. She never went to Paris without buying a new dress. C. She never bought a new dress without going to Paris. D. She never bought a new dress when she went to Paris. 49. I like to play tennis in the summer. A. I am very interested on playing tennis in the summer. B. I am very keen in playing tennis in the summer. C. I am very interested to playing tennis in the summer. D. I am very fond of playing tennis in the summer. 50. They usually have quite a big meal at lunch time. A. They are used to having a big meal at lunch time. B. They are used to have a big meal at lunch time. C. They used to have a big meal at lunch time. D. They used to having a big meal at lunch time. T E S T 2 8 I- Choose the best answer 1. After I_____lunch, I looked for my bag. A. had B. had had C. have has D. have had 2. Henry___into the restaurant when the writer was having dinner. A. was going B. went C. has gone D. did go 3. I____to New York three times this year. A. have been B. was C. were D. had been 4. John____a book when I saw him. A. is reading B. read C. was reading D. reading| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 385. We____Doris since last Sunday. A. don't see B. haven't seen C. didn't see D. hadn't seen 6. A table used for writing is called___. A. table- writing B. a writing table C. a written table D. a wring table 7. There isn't ___ in the next room. A. nobody B. no one C. any one D. some one 8. Janice and ____live in an apartment. A. me B. my C. self D. I 9. It is an____ story. A. interesting B. interested C. interest D. all are correct 11. We still have____money. A. many B. few C. some D. none 12. He is___of three. A. best B. good C. better D. the best 13. He is___. A. a three years old boy B. a three year old boy C. three years boy D. three year old boy. 14. He doesn't get up early on Sundays. He gets up___. A. late B. lately C. slowly D. h ardl y 15. ____did the writer feel? Angry A. Where B. Why C. How D. When 16. That's the artist___paintings are very fashionable. A. W h os e B. Which C. Who D. 0 17. The meeting will start when everyone___. A. will arrive B. arrives C. arriving D. have arrived 18. The students were tired. They___ hard all morning. A. had been working B. worked C. have been working D. had worked 19. We saw the girls___ foootball as we drove past the field. A. play B. to playing C. to play D. playing 20. Who is it? ___Jenny A. My B. I'm C. It's D. Mine 21. Betty___ a lot of presents on her birthday. A. was been given B. gave C. was giving D. was given 22. I'm really looking____Christmas this year. A. after B. out for C. look into D. forward to 23. Let me___ from you soon. A. to hear B. hear C. Hearing D. heard 24. I'm right,___? A. aren't I B. amn't I C. am not I D. not I am 25. My father is___ as yours. A. old B. as old C. older D. so old 26. Sunday is the day___which we usually go fishing. A. during B. at C. in D. on 27. John wanted me___him. 28...........class rushed into the dining room. A. The all B. Whole C. The every D. The whole 29. John gradually became .................in the discussion. A. absorb B. absorbed C. to absorb D. absorbing 30. If you see Tom ...........you mind............him to get in touch with me? A. will reminding B. will to remind C. would reminding D. would to remind 31. He.................newspapers for ten years A. is selling B. sells C. has been selling D. has been sold 32...............does it take to get to the river from here? A. How far B. How long C. How much D. How many 33. "Have you read his new book? Yes, it is ...........interesting than his first four books" A. the most B. very much C. much more D. the more 34. She 'd rather stay at home than...............shopping. A. will go B. going C. to go D. go 35. "Jane said that you had read the book three times". "Yes, I found it very .................." A. amusingly B. amuse C. amusing D. amused 36.I don't think we are on the right road. We ..............some one. A. had better ask B. should better ask C. had better asked D. have better ask 37. She finally decided ..............her children alone in the house. A. not leaving B. do not leave C. not leave D. not to leave 38. One of the girls ................in that company died A. whose worked B. whom worked C. worked D. who worked 39. We are too late. The plane ..............off ten minutes ago. A. took B. has taken C. had taken D. was taken 40. Don't let your brothers ..............the present A. to see B. seeing C. seen D. see 41. Listen! The telephone.............. A. ring B. rings C. is ringing D. ringing 42. I drink ..................coffee than you A. little B. few C. less D. fewer 43. I can't help ................him in spite of his faults A. admire B. admired C. to admire D. admiring 44. He has wasted ........................ A. many times B. much times| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 39C. many time D. much time 45. You had your house repaired last month.............? A. hadn't you B. didn't you C. isn't it D. hadn't it 46. The boy ..................is here. A. whose sick sister B. whose sister sick C. who his sister is sick D. whose sister is sick 47. This is the first time I ...............the experiment on plant breeding A. have done B. do C would do D. did 48. It ...........................everyday so far this week A. has rained B. is raining C. rained D. rains 49. Paper money ....for over a thousand years. A. used B. is used C. has used D. has been used 50. The heat of the sun ...............transmitted to the earth by radiation A. had B. was C. has D. is TEST 29 I- Choose the best answer 1. Columbus ________ America more than 400 years ago. A. discovered B. has discovered C. had discovered D. he has gone 2. He fell down when he _____ towards the church. A. run B. runs C. was running D. had run 3. Bao Yen sings _____ than this singer. A. well B. better C. gooder D. more good 4. The _______ we start, the sooner we will be back. A. early B. earliest C. earlier D. more early 5. If it _____ so late, we could have coffee. A. wasn’t B. weren’t C. isn’t D. not be 6. She_______ a lot since her son died. A. changes B. has changed C. changed D. changing 7. These city girls are used______ in the field. A. to work B. work C. working D. to working 8. I ____in Jakarta, but now I live in Paris. A. use to live B. used live C. used to living D. used to live 9. She hasn’t seen her family_____three years ago. A. since B. from C. for D. before 10. This car is____ than mine. A. less expensive B. as expensive C. expensive D. not so expensive 11. She is the ______ daughter in the family. A. older C. more old B. eldest D. oldest 12. I’m worried______ my final exam in English. A. about failing C. to fail C. with failing D. to failure 13. Sunday is the day ______ which we usually go fishing. A. during B . a t C . i n D. on 14. The person ______ you want to see is my fiend. A. who B. whom C. whose D. which 15. We run out ______ petrol now. A. o ff B. up C . o f D. in 16. Where did she find the money? _______ the room. A. outside B. out of C. out D. without 17. She never thought ______ it again. A. fo r B . t o C . a t D. about 18. Frank used to work in a small shop. He ________ A. doesn’t any more B. still does C. is now D. has never done anything 19. Joe’s garden is more interesting _____ Bill’s. A. b y B . o f D. th an D. from 20. I enjoy ________ to the park on summer evenings. A. to go B. going C. being gone D. go 21. The attendance ______ this meeting is very large. A. fo r B . i n C . a t D. to 22. I am thankful ____ him ____ his advice. A. of/ for B. to/about C. to/ on D. to/ fo r 23. ____ you rather sit by the window? A. don’t B. wouldn’t| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 40C. will D. w on ’t 24. If it ______ rain, we’ll have the party outside. A. wouldn’t B. didn’t C. doesn’t D. w on ’t 25. “This soup is hot” “The ____ better” A. hot the B. hotter the C. hottest D. hotter 26. Why are you moving? Because our new house has ______ space than the old one. A. a lot of B. more of C. a lot more D. mo st 27. “The longest fish in the contest was eighteen inches long” “It _______________ by Thelma Rivers.” A. was catching B. caught C. was caught D. catch 28. “ Are we about to have dinner?” “Yes, it ________ in the dinning room” A. is serving B. serves C. is being served D. served 29. If you _______ time, please write to me. A. have B. had C. have had D. h as 30. My great passion in life is _________________. A. to study B. studying C. study D. studied 31. She is ________ up with doing the samething everyday. A. fed B. bored C. tired D. fond 32. She is beginning __________ karate. A. to take B. taking C. take D. being taken 33. His friends are surprised _________ his success. A. in B. by C. with D. at 34. We are tired ________ the long walk. A. by B. of C. with D. for 35. There are many ways of ________ free time in Britain. A. paying B. using C. making D. spending 36. Football seems _______ the most popular game in England. A. being B. be C. to be D. to have been 38. People are fond ______ watching that program. A. of B. with C. up D. by 39. Important matches often take ________ at weekends. A. care B. up C. place D. part in 40. She has no _______ in studying mathematics. A. interested B. interesting C. longer D. interest 41. This is the man __________ teaches me. A. who B. whom B. which D. whose 42. He married Mary who had great ________ on his books. A. effect B. influence C. impression D. feelings 43. John fell in _______ with a girl who he met on a train. A. love B. passion B. loving D. interest 44. Michael Faraday, ______ name is famous in the history of electricity, was an English scientist. A. who B. his C. its C. the 45. His salary was too low. He could ________ feed his children. A. barely B. hard C. hardly C. rarely 46. M. Curie, _______ discovered radium, was a famous French physicist. A. whose B. that C. who D. which 47. We call a man who studies language __________. A. linguist B. linguistics C. scientist D. foreigner 48. Laboratory is where ________ are carried out. A. lessons B. works C. experiments D. tasks 49. The battle field is _______ soldiers fight. A. who B. that C. which D. where 50. Spoken English is not ________ phonetic. A. system B. systematic C. systematically D. basically.| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 41TEST 30 I- Choose the best answer 1. She is very busy _________ her housework. A. w ith B. for C . o f D. b y 2. I will never forget _________ him on a rainy day. A. to meet B. meet C. meeting D. met 3. I was interested in _________ a shop girl. A. to be B. being C . b e D. been 4. She is really tired of looking _______ the “Situations Vacant” column. A. for B . i n C. up D. through 5. He queues _______ money every Thursday. A. for B. to get C . o f D. up 6. As soon as the game begins, people start shouting and cheering for one side or _________. A. other B. the other C. one another D. each other 7. ______ we can find out new source of energy, our life will certainly be destroyed. A. if B . w h e n C. unless D. even though 8. Mercury is the smallest member ________ the 10 planets. A. in B . o f C . t h a n D. among 9. Mary is ___________ of the two sisters. A. the smallest B . s m a l l C. the smaller D. s m aller 10. A person who studies life of plants and animals is called a ____________. A. physicist B. biologist C. philosopher D. politician 11. Work hard ________ you will fail the exams. A. if B . o r C. unless D. and 12. If she ________ younger, she would take some exercise. A. is B . w a s C . b e D. were 13. Fresh air is of great ________ to our health. A. u s e B. used C . u s e f u l D. usage 14. There is a big gate _______ the front of our school. A. in B . a t C. on D. o ut 15 She smiled _________ me. A. with B. to C. towards D. at 16. He was accused _________ stealing a Honda. A. of B. in C. to D. with 17. Vietnam becomes ________ to foreign tourists A. most and most B. much and more attractive C. the more attractive D. more and more attractive 18. Joe is _________ of the two students. A. the quietest B. quieter C. the quieter D. quietest 19. “Which team do you support?” “We’d like ____________.” A. the Tigers win B. that the Tigers win C. the Tigers will win D. the Tigers to win 20. If they had enough time, they _____ head south. A. will B. can C. must D. might 21. “What did you do last night?” “I watched TV, practiced the violin, and ______ my homework.” A. made B. do C. done D. did 22. _____ all the cities I have visited, I like New York the best. A. Of B. From C . O u t D. With 23. More ______50 percent of the students passed the test. A. o f B. that C . t h e n D. than 24. Let’s have our waiter _______ some coffee. A. bring B. to bring C. bringing D. brought 25. All planes ______ before departure. A. will checked B. will has checked C. will be checked D. will been checked 26. If I ____ get a pole, I’ll go fishing. A. can B. could| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 42C. may D. might 27. If you had a chance, _____ you go fishing? A. did B. may C. would D. do 28. Gold ______ in California in the nineteenth century. A. was discovered B. has been discovered C. was discover D. they discovered 29. ______ shoesare always of various types. A. W o man’s B. Womans’ C. Women’s D. Womens’ 30. “How much money did you spend?” “As much as there ___________” A. were B. has C . w a s D. have 31. There _________ a lotof news about it on TV last night. A. w as B. had C . i s D. were 32. They didn’t steal anything. They stole ___________. A. anything B. not anything C. not nothing D. nothing 33. His friends are rich, but ______ are poor. A. me B. friends of me C. mine D. my 34. Tom asked Ann and _______ about the new theatre. A. I B. my C . m e D. self 35. Tomis going to lose _______ job. A. h im B. his C . h e D. he’s 36. When I last saw him, he _______ in London. A. has lived B. is living C. was living D. has been living 37. Since he ___________, I have heard nothing from him. A. he had left B. he left C. he has left D. he was left 38. “Would you like to go to the band concert?” “Thanks, but I __________ it already.” A. had seen B. have been seeing C. have seen D. did see 39. Next month we have two ________ holiday. A. week B. weeks C. weeks’ D. week’s 40. _________ of the students in my class could solve the problem yesterday. A. None B. Neither C. Either D. Not much 41. Give me ________ information, please. A. farther B. further C. many D. not 42. I have ________ books of my own. A. no B. not C. any D. much 43. He is ____________________________. A. a three years old boy B. a three year old boy C. three years boy D. three year boy 44. I’ve always found Fred to be a _________ person. A. politely B. impolitely C. not polite D. polite 45. “I’m looking for something to eat.” “There is ___________ meat in the fridge.” A. a little of B. a little C. a few D. some few 46. How ________ we need in the winter? A. How many woods B. How many wood C. How much of wood D. How much wood 47. We have heard __________ about you. A. so many news B. so much news C. a lot news D. few news 48. ________ was it wrapped up in? A newspaper. A. Where B. Who C. How D. What| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 4349. How _____________ staying? For five days. A. long they will be B. they will be C. long will they be D. long they be 50. Monkeys can’t sing, _________? A. can they B. can’t they C. can it D. can’t it keys      Test 1 I- 1. C 2. B 3. C 4. D 5. B 6.C 7. C 8. D 9. C 10. A 11. C 12. C 13. B 14.D     15. A 16. C 17. A 18. D  19. D 20.  C  21. C 22. C 23. B 24. A  25. A 26.  C  27. D 28. A  29.C  30. B 31. C 32. A 33. D 34.C 35.B 36.B 37.C 38.B 39.B 40.C 41.A 42.A  II-43.A 44.C 45.B 46.B 47.B 48.B 49.C 50.C Test 2 I-  1.C 2.  D 3. A 4.  B  5. A 6.  A  7. D 8.  A 9. C 10.  B  11. A 12.  D  13. B  14.  C  15. B 16.  B 17.  B  18.  A  19.  C  20.  D  21.B  22.  D  23.D  24.D  25.B  26.  B  27.  C  28.  D  29.  C  30.B  31.B 32.D 33.C 34. C 35.A 36.C 37.C 38. D 39.C 40.D  II-41.A 42.D 43.A 44.C 45.C 46.C 47. 48.A 49.C 50.B Test 3 I- 1.C 2. C 3. B 4. C 5. A 6. C 7. D 8. C 9.B 10.B 11.C 12. A 13.D 14.C 15.C 16. D 17. C 18.  C  19.  C  20.  B  21.  A  22.C  23.C  24.D  25.  C  26.  A  27.  C  28.  C  29.D  30.C  31.D  32.B 33.D 34. C 35. D 36. C 37. C 38. B 39. B 40.B  II- 41. C  42. B 43. A 44.A 45. C 46. D 47. C 48. D 49.C 50.A      Test 4 I-  1.D  2.D  3.B  4.  D  5.C  6.C  7.  D  8.  C  9.B  10.D  11.  D  12.A  13.B  14.A  15.D  16.D  17.C 18.D 19.A 20.C 21.B 22.C 23.C 24.D 25.A 26. B 27.C 28. A 29.B 30. B 31.C 32. D 33.A 34. C 35. B 36.C 37.C 38.C 39.B 40.C  II- 41.A 42.C 43. D 44.C 45.D 46. A 47.D 48.B 49.A 50A    Test 5 I- 1. D 2. C 3. C 4. A 5. D 6. A 7, A 8. B 9. D 1O. C 11. A 12. B 13. A 14. D 15. D 16. B 17. C 18. D 19. C 20. A 21. C 22. C 23. D 24. C 25. A 26. B 27. C 28. B 29. A 30. A 31. B 32. A 33. B 34. C 35. A 36. C 37. D 38. C 39. D 40. C   II-  41. B 42. A 43. A 44. B 45. D 46. C 47. C 48. D 49. A 50. B      Test 6 I- 1. D 2. C 3. B 4. B 5. D 6. C 7. B 8. A 9. B 10.C 11.D 12.B 13. A 14. D 15. C 16. A 17. C 18. C  19. D 20. A 21. B 22.D 23. A 24. C 25, D 26. C 27. B 28. C 29. B 30. C 31. A 32. C 33. A 34. C 35. A 36. C 37. B 38. C 39. D 40. D  II- 41. C 42. A 43. B 44. D 45. B 46. D 47. B 48. C 49. A 50. D Test 7 I- 1. D 2. C 3. A 4. B 5. D 6. C 7. A 8. B 9. B 10. A 11. A 12. B 13. B 14. D 15. D 16. D 17. A 18. D 19. B 20. C 21. B 22. D 23. D 24. B 25. D 26. A 27. C 28. D 29. C 30. D 31. B 32. A 33. B 34. B 35. B 36. D 37. A 38. B 39. C 40. D II- 41. B 42. A 43. A 44. D 45. D 46. C 47. D 48. A 49. C 50. A Test 8  I- 1. B 2. C 3. A 4. B 5. B 6. B 7. B 8. D 9. D 10. B 11. B 12. B 13. C 14. D 15. B 16. C 17. D 18.  B  19.  A  20.  B  21.  D  22.  B  23.  B  24.  B  25.  A  26.  D  27.  C  28.  C  29.  B  30.  B  31.  C  32.  D 33. B 34. D 35. A 36. C 37. B 38. B 39. A 40. B  II- 41. B 42. A 43. C 44. A 45. D 46. A 47. D 48. B 49. C 50. D T e s t   9  I- 1. C 2. D 3. B 4. A 5.  B 6. D 7. B 8.  C 9. D 10. B 11.  C 12. D 13.  B  14. C 15. B 16. C 17. B 18. B 19. B 20. D 21. C 22. B 23. C 24. B 25. C 26. B 27. D 28. A 29. D 30. A 31. A 32. D 33. D 34. D 35. B 36. C 37. A 38. D 39. C  40. B   II- 41. C 42. B 43. A 44. C 45. D 46. B 47. D 48. B 49. C 50.D      Test 10  I- 1. A 2. D 3. A 4. A 5. B 6. D 7. A 8. A 9. A 10. D 11. D 12. C 13. D  14. B 15. D 16. C 17. A 18. C 19. C 20. A 21. C 22. D 23. C 24. A 25. B  26. C 27. A  28. A 29.  C  30. D 31. D 32. B 33. A 34. D 35. C 36. D  37. D 38.  B  39. C 40. A 41. D 42. D 43. A 44. D 45. D 46. D 47. B 48. B 49. D 50. C T e s t   1 1  I- 1. D 2. A 3. B 4. C 5. D 6. D 7. D 8. D 9. C 10. A 11. C 12. D 13. D 14. A 15. A 16. C 17. C 18. D 19. A 20. C 21. C 22. B 23. D 24. A 25. A 26. B 27. B 28. B 29. A 30. D 31. B 32. D 33.  C 34.  B  35.  B  36. A  37. D 38.  C  39. D  40. D  41.  C  42.  C  43.  C  44. A  45.  C  46.  B 47.  D 48. B 49. C 50. A      Test 12 I-1.D  2.C  3.B  4.B  5.D  6.D  7.A  8.C  9.D  10.B  11.A  12.C  13.C  14.C  15.B  16.A  17.A  18.D 19.C  20.A  21.A  22.C 23.B 24.B  25.C 26.B 27.A 28.A 29.C 30.A 31.C 32.A 33.D 34.D 35.C 36.C 37.B 38.B 39.C 40. A 41.D 42.A 43.C 44.D 45.D  II- 46.D 47.C 48.D 49.A 50.B      Test 13 I-1.A 2.C 3.C 4.A 5.B 6.C 7.D 8.D 9.C 10.D 11.C 12.C 13.D 14.B 15.D 16.C 17.B 18.A 19.B 20.A  21.B 22.D  23.B  24.C  25.D 26.C  27.B  28.C 29.A  30.C  31.C  32.B  33.C  34.D  35.D  36.D 37.D 38.B 39.C 40. D 41.B 42.C 43.B 44.D 45.D  II- 46.C 47.A 48.C 49.C 50.D T e s t   1 4  | | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 44I-1.C  2.A  3.C 4.D  5.C  6.C  7.D  8.C  9.A  10.C  11.B  12.C  13.C  14.D  15.D  16.D  17.D  18.B 19.A  20.A  21.A  22.D  23.D  24.B  25.A  26.D  27.C  28.C  29.D  30.B  31.B  32.A  33.C  34.B 35.B 36.A 37.B 38.D 39.B 40. A 41.C 42.A 43.C 44.A 45.C  II- 46.B 47.C 48.A 49.C 50.D T e s t   1 5  I-1.C 2. A 3.B 4.D  5.D 6.C 7.D 8.D 9.C 10.A  11.D  12.B 13.B 14.D 15.C  16.D  17.C  18.B 19.A  20.D  21.C  22.B  23.C  24.D  25.D  26.A  27.C  28.D  29.D  30.B  31.C  32.A  33.B  34.C 35.C 36.C 37.A 38.B 39.C 40.D 41.A 42.D 43.C 44.B 45.A  II- 46.B 47.A 48.C 49.B 50.D T e s t   1 6  I- 1. C 2. B 3. A 4. C 5. B 6. A 7. A 8. B 9.C 10. A 11.C 12. A 13. B 14. C 15. A 16. A 17. B  18. D 19.  B  20. A 21. A 22. D  23. D 24.  C  25. B 26. B 27.  C  28. D 29.  B  30. B 31. A  32.  A  33.  B  34.  A  35.  C  36.  B  37.  B  38.  A  39.  B  40.  B  41.  B  42.  C  43.  A  44.  A  45.  A 46. C 47. B 48. A 49.C 50. B T e s t   1 7  I- 1. A 2. D  3. B 4. C 5. A  6. C 7. C 8. A 9. D 10.  C  11. B 12. B 13. C  14. A 15.  C 16. D 17. B 18. D 19. A 20. D 21. D 22. B 23. D 24. C 25. B 26. A 27. A 28. D 29. B 30. C 31. D  32. A 33.  B  34. A  35. A 36.  B  37. A  38.  B  39.  B  40.  C  41. A  42.  D  43. D  44.  C  45. C 46. A 47. C 48. C 49. B 50. A  T e s t   1 8  I-1.C  2.B  3.C 4.D  5.A  6.D  7.C  8.A 9.C  10.B 11.A  12.D  13.B  14.A  15.D  16.A  17.B  18.C 19.A  20.D  21.D  22.D  23.C  24.A  25.B  26.D  27.C  28.B  29.A  30.C  31.D  32.B  33.D  34.B 35.A 36.C 37.A 38.B 39.C 40. D 41.C 42.A 43.C 44.C 45.D  II- 46.B 47.A 48.D 49.C 50.B T e s t 1 9 I/1.C 2.A 3.A 4.C 5.A 6.B 7.B 8.A 9.D 10.D 11.C 12.B 13.D 14.D 15.D 16.B 17.D 18.C 19.A 20.C II/21.B 22.C 23.B 24.D 25.C 26.A 27.A 28.C 29.C 30.B III/A 31.C 32.B 33.A 34.B 35.C 36.C 37.D 38.B 39.B 40.B III/B 41.D 42.C 43.B 44.C 45.B 46.A 47.A 48.C 49.D 50.A T e s t 2 0 I/1.A 2.B 3.C 4.A 5.B 6.C 7.B 8.B 9.C 10.B 11.A 12.D 13.C 14.C 15.D 16.B 17.D 18.C 19.C 20.D II/A 21.B 22.B 23.D 24.B 25.C 26.B 27.A 28.C 29.B 30.C II/B 31.C 32.C 33.A 34.C 35.A 36.B 37.B 38.C 39.A 40.C III/41.A 42.C 43.B 44.B 45.D 46.C 47.B 48.A 49.D 50.B Test 21 I/1.B 2.A 3.D 4.C 5.B 6.C 7.C 8.C 9.D 10.D 11.B 12.C 13.D 14.D 15.C 16.D 17.C 18.A 19.B 20.D II/ 21.B 22.B 23.D 24.C 25.B 26.C 27.C 28.C 29.D 30. III/A 31.C 32.A 33.D 34.B 35.B 36.A 37.C 38.D 39.A 40.B III/B 41.B 42.A 43.D 44.B 45.D 46.A 47.C 48.C 49.D 50.A T e s t 2 2 I/1.B 2.C 3.B 4.A 5.B 6.D 7.C 8.A 9.D 10.B 11.C 12.D 13.B 14.B 15.C 16.A 17.D 18.B 19.B 20.D II/21.B 22.B 23.A 24.B 25.D 26.B 27.D 28.B 29.B 30.D III/A 31.D 32.B 33.A 34.D 35.C 36.D 37.D 38.D 39.D 40.C III/B 41.A 42.D 43.C 44.D 45.A 46.A 47.D 48.C 49.B 50.B T e s t 2 3 I/1.B 2.D 3.A 4.B 5.D 6.B 7.A 8.C 9.C 10.D 11.D 12.A 13.D 14.D 15.C 16.D 17.A 18.B 19.D 20.B II/A 21.D 22.C 23.A 24.C 25.D 26.B 27.A 28.D 29.C 30. D II/B 31.C 32.B 33.B 34.B 35.B 36.B 37.B 38.C 39.B 40.B III/41.C 42.D 43.A 44.C 45.B 46.D 47.B 48.C 49.C 50.B Test 24 1. B 2. D 3. D 4. D 5. C 6. B 7. A 8. D 9. D 10. B 11. B 12. B 13. C 14. D 15. A 16. A 17. B 18. A 19. D 20. C 21. B 22. A23. A 24. B 25. C 26. A 27. C 28. B 29. A 30. A 31.A 32. B 33. C 34.D 35.A 36. A37. B 38. B 39. C 40. A 41. C 42. A 43. A 44. D 45. C 46. B47. A 48. C49. D 50. A Test 25 1. C 2. B 3. B 4. B 5. B 6. A 7. C 8. A 9.B 10. A 11. A 12. D 13. B 14. C 15. B 16.A 17. C 18. D 19. C 20. B 21. A 22. C23. C 24. D 25. A 26. B 27. B 28. A 29. D 30. B 31.C 32. B 33. B 34. A 35.B 36. C 37. A 38. A 39. D 40. A 41. D 42. A 43. B 44. B 45. C Test 26| | 3 0 đ ề th i t hm ô n T iếng Anh 451. A 2. B 3. A 4. C 5. B 6. D 7. B 8. C 9.A 10. A 11. C 12. D 13. C 14. B 15. B 16.C 17. B 18. A 19. A 20. A 21.D 22. B23. A 24. C 25. B 26. A 27. C 28. D 29. B 30. B 31.A 32. D 33. A 34. C 35.B 36. C 37. D 38. A 39. C 40. B 41. A 42. D 43. B 44. B45. A 46. C 47. C 48. B (or D) 49. A 50. C Test 27 1. A 2. C 3. B 4. D 5. B 6. B 7. B 8. B 9.B 10. C 11. C 12. D 13. B 14. A 15. B 16.B 17. C 18. D 19. B 20. B 21.B 22. A23.B 24. C 25. A 26. A 27. C 28. A 29. B 30. D 31.C 32. A 33. C 34. A 35.C 36. D 37. B 38. C 39. C 40. D 41. A 42. B 43. A 44. C45. A 46. D 47. D 48. B 49. D 50. A Test 28 1. A 2. B 3. A 4. C 5. B 6. B 7. C 8. D 9. A 11. C 12. D 13. B 14. A 15. C 16. A 17.B 18. A 19. D 20. C 21. D 22. D 23. B 24. A 25. B 26. D 27. 28. D 29. B 30. C 31.C 32.B33. C 34. D 35. C 36. A 37. D 38. D39. A 40. D 41. C 42. C 43. D 44. D 45. B 46. D 47. A 48. A 49. D 50. D Test 29 1. A 2. C 3. B 4. C 5. B 6. B 7. D 8. D 9. A 10. A11. B 12. A 13. D 14. B 15. C 16. A 17. D 18. A 19. D 20. B 21. C 22. D 2 3 . B 24. C 25. D 26. C 27. C 28. C 29. A 30. B 31. A 32. A 33. D 34. B 35. D 36. C 38. A 39. C 40. D 41. A 42. B 43. A 44. A 45. C46. C 47. A 48. C 49. D 50. C Test 30 1. A 2. C 3. B 4. D 5. A 6. D 7. A 8. B 9. C 10. B1 1 . B 1 2 . D1 3 . A14. B 15. D 16. A 17. D 18. C 19. D 20. D 21. D2 2 . A 2 3 . D2 4 . A25. C 26. A 27. C 28. A. 29. C 30. C 31. A 32. D3 3 . C 3 4 . C3 5 . B36. C 37. B 38. C 39. A 40. A 41. B 42. A 43. B4 4 . D 4 5 . B46. D 47. B 48. D 49. C 50. A

- Xem thêm -

Tài liệu liên quan

Bình luận